Egyre többen félnek attól, hogy fegyveres tömeggyilkos áldozatai lesznek

Az utóbbi hónapok fegyveres merényletei miatt egyre inkább nő az emberekben a félelemérzet. Az Amerikai Egyesült Államokban már egyre többen rettegnek attól, hogy ők vagy családtagjaik is áldozatául esnek egy tömegmészárlásnak.

Az Associated Press GfK készített (AP-GfK) közvélemény-kutatást az Egyesült Államokban – a megkérdezettek kétharmada támogatta a szigorúbb fegyverviselési törvények bevezetését. Válaszaik alapján szeretnék, ha a népszerű félautomata kézifegyvert, az AR-15 puskát és a nagy kapacitású fegyvereket hirdető magazinokat is betiltanák – írja az Independent.

Az AP-GfK először 2012 decemberében végezte el ezt a felmérést – a Sandy Hook Általános Iskolai tömegmészárlás után, mikor egy fegyveres 20 gyerekeket és hat tanárt lőtt agyon. A mostani kutatás pedig nem sokkal az orlandói lövöldözés után készült – Omar Mateen egy melegbárban gyilkolt meg 49 embert. Mindkét tömeggyilkos AR-típusú fegyvert használt.

Mivel az Egyesült Államok területén egyre gyakrabban esnek fegyveres támadás áldozatául az emberek, sokan válaszolták azt, hogy úgy érzik, veszélybe került a biztonságuk.

„Ha most élsz az Egyesült Államokban, aggódnod kell. Lehetsz az utcán, vagy egy bevásárlóközpontban, arra gondolsz, hogy valaki mindjárt elkezd lövöldözni, és te ott vagy a kellős közepén. Nem tudsz szabadulni ettől a gondolattól. Keresem a kijáratokat – korábban sosem néztem őket. Mi történik, ha futnom kell? Hol a kijárat? Hová mehetnék?”- mondta a 63 éves Milonne Ambrose.

A megkérdezettek 55 százaléka mondta azt, hogy a fegyvertartási szabályok szigorítása még nem sértené az alkotmány második módosítását, mely azt a jogot garantálja, hogy az amerikai állampolgárok birtokolhatnak saját fegyvereket. A demokraták körében 87 százalék áll a szabályok szigorítása mellet, míg a republikánusok körében ez az arány csak 41 százalék. Emellett a megkérdezettek többsége támogatja, hogy a fegyvertulajdonosokat is világítsák át.

A fegyvertartás teljes betiltását viszont a nagy többség ellenzi, akárcsak a visszavásárlási programokat.

Csatolt_cikkek: Olvasta már?Müncheni mészárlás: magyar sztárfocista is ott volt a plázában!Népirtásnak minősítette a lengyel szejm az Ukrán Felkelő Hadsereg által elkövetett mészárlástRovatok: KülföldTelepülés: USACímkék: külföld, Egyesült Államok, terrorfenyegetettség, tömegmészárlás, rettegésForrás: 

MTI


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »