Egyre többen adják le önként a fegyverüket Kárpátalján

Októberben büntetőjogi felelősségre vonás nélkül szabadulhatnak meg a tulajdonosok az illegális szál- vagy lőfegyvereiktől. Az Ukrajna-szerte meghirdetett akció keretében egyre több kárpátaljai fordul a rendőrséghez, hogy bejelentést tegyen a nála lévő fegyverről, lőszerről – adta hírül a Kárpátalja Ma.

Egy 52 éves ungvári járási, dimicsői férfi fordult a rendőrséghez október 12-én, aki házilag készített hosszú, éles kést talált az erdőben. Egy antalóci lakos egy 16-os kaliberű vadászpuskát talált elhunyt édesapja házának padlásán. A férfi kérvényezte, hogy a fegyvert jegyezzék be az ő nevére.

Egy másik, 7,62 mm-es vadászpuskát egy 43 éves huszti lakos vitt be a rendőrségre, aki ugyancsak a szülői ház padlásán bukkant rá a fegyverre, és szeretné azt hivatalosan is bejegyeztetni a saját nevére.

Egy 37 éves munkácsi lakos egy gázpisztolyt és több mint száz különböző kaliberű töltényt adott át a rendvédelmi szerveknek. Elmondása szerint a pisztolyt és a lőszereket egy katonai egység melletti erdőben találta. A bejelentésről szóló adatok ellenőrzését követően a töltényeket megsemmisítik.

Két szolyvai járási lakos, egy nelipinói (hársfalvi) és egy dracsinói (újtövisfalvi) férfi két puskacsövet vitt be a rendőrségre, melyeket, állításuk szerint, ők is véletlenül találtak.

A bejelentett fegyverek adatait a rendőrség minden esetben ellenőrzi.

Rovatok: BelföldTelepülés: Ukrajna›KárpátaljaCímkék: Kárpátalja, Ukrajna, ukrajnai hírek, fegyverekForrás: Kárpátalja Ma


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »