Egyre többeknek lesz elegük az MTI ferdítéseiből

Egyre többeknek lesz elegük az MTI ferdítéseiből

Egy oroszul anyanyelvi szinten tudó olvasó küldte ezt az üzenetét tegnap:

„Vlagyimir Putyin szerint az Egyesült Államok problémákat akar teremteni az orosz elnökválasztáson. Az orosz elnök erről egy cseljabinszki kompresszorgyár-látogatás során beszélt a munkásoknak.”

Azt a mellékes körülményt nem említi, hogy Putyin azért volt ott, mert Nazarbajevval találkozott.

Pedig az MTI olyan jól tájékozott és nagy tudású, hogy még azt is tudja, mire gondol (céloz) Putyin. (Az, hogy mit mondott, ezek után már nem is fontos. Azt lehet torzítani kedvünkre, ugye?)

“Putyin arra célzott, hogy nyomásgyakorlásként lehet felhasználni a márciusi elnökválasztás előtt megtartandó, februárban kezdődő phjongcshangi téli olimpiát, amelyről a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) a droghasználatra hivatkozva eltilthatja az orosz sportolókat. ”

Hírdetés

De a pálmát a “tudósítás” vége viszi:

“Putyin először júliusban, a G20-csoport hamburgi csúcsértekezletén találkozott Trumppal. Akkor arról biztosította hivatali partnerét, hogy nem történt orosz beavatkozás a tavalyi amerikai választásokba. A kapcsolatok azóta ennek ellenére tovább romlottak. Washington tovább szigorította az ukrajnai beavatkozás miatt bevezetett szankciókat, Oroszország nagy számban küldött haza amerikai diplomatákat, amire az Egyesült Államok orosz képviseletek bezárásával válaszolt.”

Azt elfelejti, hogy az oroszok azért “küldtek haza” amerikai diplomatákat, mert válaszoltak  Obama karácsonyi ajándékára, amikor 35 diplomatájukat utasítottak ki az amerikaiak.

 

 


Forrás:lovasistvan.hu
Tovább a cikkre »