Egyre több állatot gyilkolnak meg, a kormány tétlenkedik

Ahogy a kvóta elutasításának ügyében, úgy az állatvédelmi törvény szigorításában is lajhárlassúsággal kullog a kormány az események után – áll Egyed Zsolt szombati közleményében.

A jobbikos országgyűlési képviselő rámutat: egy vemhes őz motorral történt levadászását követően a héten két újabb brutális állatkínzás is történt. Az egyik Budapesten, ahol gázspray-vel gyújtottak fel a kicsinyeit védő vadkacsát, a másik a Baranya megyei Pogányban, ahol egy “feltehetően elmebeteg ember” a kocsija után kötötte kutyáját, és kilométereken át húzta. Az állatorvos csak hosszas műtét során tudta megmenteni az életét.

Egyed emlékeztet: az állatvédők már februárban az utcára vonultak megoldást sürgetve, a Jobbik képviselőjeként már februárban a törvény szigorítását kezdeményezte, javaslatát azonban

a kormánytöbbség nem szavazta meg.

A politikus nehezményezi, hogy “a kormány még mindig tétlenkedik” a kérdésben.

Egyed Zsolt leszögezi: a Jobbik nem vár tovább: a hatóságokat és az állatvédőket egy asztalhoz ültetik, hogy az illetékesek meg tudják beszélni a problémákat, és

cselekvési tervet tudjanak kidolgozni.

A párt felszólítja a kormányt, hogy alkossa meg végre azt a törvényt, amely elrettentő erejű büntetést mér az állatkínzókra.
 


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »