Egyre súlyosabb eset: a pápa bocsánatot kért a megszállóktól, és ajándéknak nevezte őket

Egyre súlyosabb eset: a pápa bocsánatot kért a megszállóktól, és ajándéknak nevezte őket

Videoüzenetet küldött Ferenc pápa a 35 éve fennálló Astalli-központnak, ebben kért bocsánatot a katolikus egyházfő a migránsoktól, valamint kifejezte abbéli meggyőződését, hogy "a menekültekkel szembeni magatartást félelem okozza". (Valóban, például akit egyszer megerőszakoltak az ártatlan menekültek, mint például ez a 12 éves német fiú, vagy az uszodában molesztált kislányok, az a jövőben félni fog tőlük, de a több száz hasonló eset a jelek szerint a legkevésbé sem érdekli a pápát, aki a keresztény áldozatok helyett a muszlim elkövetők oldalára állt – a szerk.)

"Túl sokszor nem fogadtunk be benneteket! Teherként, problémaként, költségként kezelnek, miközben ajándék vagytok" – mondta a katolikus egyházfő.

A pápa bocsánatot kért "társadalmunk elzárkózása és közömbössége miatt". Úgy fogalmazott, hogy a "menekültekkel" szembeni magatartást az a félelem okozza, amely szerint a társadalomban jelenlétük "élet- és mentalitás-változáshoz" vezethet.

Ferenc pápa kijelentette, a "menekültek" mindegyike "hídként kötheti össze a távoli népeket, megteremtheti a különböző kultúrák és vallások találkozását, út lehet közös emberségünk újbóli felfedezésére". Hozzátette: "mindannyian idegenek és zarándokok vagyunk ezen a földön (…) a közösen tett út kevésbé ijesztő".

A fenállása 35. évfordulóját ünneplő, római székhelyű Astalli-központot a nemzetközi Jezsuita Menekültszolgálat (JRS) tartja fenn. Évente több mint húszezer "menekültnek" nyújtanak segítséget csak az olasz fővárosban. Ferenc pápa 2013 szeptemberében látogatott el az Astalli-központba, ahol bevándorlókkal találkozott.

(MTI nyomán)

Korábban írtuk:

Ferenc pápa Leszboszon dédelgette a migránsokat

Megint terel a migráns(láb)mosdató pápa: a "fegyvergyártók és -kereskedők" állnak a muszlim terroristák mögött

Bűnbocsátó cédula helyett ma már migránssimogatást javasol a megtisztulás érdekében a pápa

A magyar határon lévő kerítés építőinek és helyeslőinek kereszténységét is megkérdőjelezte a pápa

A pápa arra kérte Istent, "jutalmazza meg" a bevándorlókat befogadó embereket és államokat

A pápa szerint még mindig a migránsok segítése és befogadása az erkölcsi kötelesség


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »