Egyre súlyosabb a helyzet Magyarországon

A cégvezetők szerint jelentősen romlott a korrupciós helyzet Magyarországon – állapította meg az Ernst & Young tanácsadó cég legfrissebb felmérése.

A kedden publikált adatokból kiderül, hogy 2014-hez képest 4 százalékkal több vállalatvezető – a válaszadók kétharmada – mondta azt, hogy komoly probléma a korrupció. Ez az arány Közép-Európa más országaiban 50 százalék körül van. A nemzetközi felmérés Magyarországra vonatkozó adatai arra is rámutatnak, hogy a cégvezetők 10 százaléka nem is bízik abban, hogy korrupció miatt büntetőeljárások indulnak. Akik szerint igen, azok kétharmada úgy látja, hogy az eljárások felelősségre vonás nélkül zárulnak.

„Sajnos a magyarországi eredmények a tavalyi, illetve a tavelyelőtti eredményekhez képest jelentős romlást mutatnak. Idén először sajnos jelentősen rosszabban teljesítünk, mint a kelet-európai átlag. Kelet-Európában a válaszadóknak körülbelül a fele mondta azt, hogy komoly probléma a korrupció, Magyarországon ez az arány ez 66 százalék volt” – mondta Biró Ferenc visszaéléskockázat-kezelési üzletágvezető.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »