Egyre kegyetlenebbek a szülők, rengeteg gyerek hal meg Magyarországon

Növekszik a gyerekgyilkosságok száma Magyarországon, ráadásul a szülők is erőszakosabbak lettek.

Idén eddig 17 gyerekgyilkossági ügyben indult nyomozás: ez éppen annyi eset, mint amennyi tavaly egész évben történt, pedig messze még az év vége. Az Országos Gyermekegészségügyi Intézet adatai az elhanyagolt gyerekekre is kitérnek. Eszerint Magyarországon évente átlagosan harminc gyermek hal meg bántalmazás miatt, illetve azért, mert kegyetlen szüleik elhanyagolják őket.

De nem csak a gyerekgyilkosságok száma nő, hanem a gyermekek elleni erőszaké is, amiért sokszor a szülők felelősek. Ha otthon veréssel próbálja a szülő fegyelmezni a gyereket, nem éri el a célját. Erre viszont újabb, még brutálisabb bántalmazás lehet a válasz. Csak tavaly 854 gyermekbántalmazási ügye volt a rendőrségnek.

Az idei súlyos adatok    105, tizennégy évesnél fiatalabb gyermek lett szexuális erőszak áldozata     eddig 42 gyermekpornográfiával kapcsolatos eljárást zárt le a rendőrség     18 szexuális kényszerítés, és 3 gyermekprostitúcióval kapcsolatos eljárást zártak le     17 gyerekgyilkossági ügy került a rendőrséghez     559 ügy zárult le kiskorúak veszélyeztetése miattCsatolt_cikkek: Olvasta már?Kegyetlen – megerőszakolta a 4 hónapos mostohalányátMegerőszakolta, majd megfojtotta a kiskunfélegyházi nőt, 17 év után lebukottRovatok: KékfényTelepülés: MagyarországCímkék: kékfény, krimi, kegyetlenség, családon belüli erőszak, gyermekáldozatokForrás: 

MTI


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »