Egyre jobban hasonlítunk Észak-Koreára – a fényes tekintetű vezető mondja meg mit szabad és mint nem

Hány fideszes őszödi beszédre van szükség ahhoz, hogy Orbán Viktort elsöpörje a népharag? – tette fel a kérdést Szilágyi György a Jobbik országgyűlési képviselője csütörtöki sajtótájékoztatóján.

A legnagyobb ellenzéki párt politikus szerint ezzel le lehetne zári az elmúlt 26 évet, és vége eljönne az az idő, amikor nem a lopások és csalások jellemeznék az országot.

Szilágyi György emlékeztetett: csak az elmúlt napokban is számos fideszes öszödi beszéd hangzott el. Rubovszky György az igazságügyi bizottság ülésén kijelentett, hogy akár házszabálysértés útján is megakadályozza a Jobbik kvótával kapcsolatos javaslatának tárgysorozatba vételét. A KDNP politikusa ugyanitt elmondta továbbá azt is, hogy nem lehet köztársasági elnök Áder János, mert „a Viktor nem engedi”.

A miniszterelnök szintén nem engedte tárgysorozatba venni, a Jobbik korrupció elleni javaslatait. A fideszes politikusok lesöpörték az asztalról többek között azt az indítványt is, amely megtiltotta volna, hogy országgyűlési képviselők offschore cégeket tulajdonoljanak. Ugyanígy tettek a képviselők vagyonnyilatkozatait átláthatóbbá tevő és az ezzel kapcsolatos visszaéléseket szankcionáló jobbikos javaslattal is – hangsúlyozta Szilágyi György.

Orbán Viktor nem engedi kivizsgálni továbbá az Országos Roma Önkormányzatnál történt visszaéléseket, a Nemzeti Választási Irodánál történt kopaszok vonulását, és a letelepedési kötvényekkel üzletelő offschore cégek hátterét sem.

A Jobbik politikusa kitért a múlt héten Lánczi András áltat egy interjúban megemlített, a baloldalt érintő korrupciós ügyeket tartalmazó úgynevezett „privatizációs ládára” is. Szilágyi György választ vár arra, hogy ennek tartalmát miért nem adták át korábban az elszámoltatási kormánybiztosoknak. Ígéretet tett arra, hogy amennyiben a Jobbik kormányra kerül, ki fogják nyitni, és nyilvánosságra fogják hozni a láda tartalmát a fideszes visszaélésekkel együtt. Hozzátette: a jelenlegi kormánypártok, központosították és törvényesítették a korrupciót.

Szilágyi György szerint ezt az is bizonyítja, hogy Lentner Csaba, az MNB egyik alapítványának kuratóriumi tagja bevallotta: gyakorlatilag arra költik a jegybank pénzét, hogy az emberek agyát átmossák és így a Fidesz választást tudjon nyerni 2018-ban.

A legnagyobb ellenzéki párt képviselője úgy látja: ezek a kijelentések egy Észak-Koreához hasonló diktatórikus rendszert vetítenek előre. Egy olyan rendszert, ahol a „fényes tekintetű vezető” mondja meg, mint szabad és mint nem, a médián keresztül pedig megpróbálják az emberek agyát átmosni.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »