Egyre jobban hasonlítunk Észak-Koreára

Hány fideszes őszödi beszédre van szükség ahhoz, hogy Orbán Viktort elsöpörje a népharag? – tette fel a kérdést Szilágyi György a Jobbik országgyűlési képviselője csütörtöki sajtótájékoztatóján.

A legnagyobb ellenzéki párt politikusa szerint ezzel le lehetne zárni az elmúlt 26 évet, és vége eljönne az az idő, amikor nem a lopások és csalások jellemeznék az országot.

Szilágyi György emlékeztetett: csak az elmúlt napokban is számos fideszes öszödi beszéd hangzott el. Rubovszky György az igazságügyi bizottság ülésén kijelentette, hogy akár házszabálysértés útján is megakadályozza a Jobbik kvótával kapcsolatos javaslatának tárgysorozatba vételét. A KDNP politikusa ugyanitt elmondta továbbá azt is, hogy nem lehet köztársasági elnök Áder János, mert „a Viktor nem engedi”.

A miniszterelnök szintén nem engedte tárgysorozatba venni a Jobbik korrupció elleni javaslatait. A fideszes politikusok lesöpörték az asztalról többek között azt az indítványt is, amely megtiltotta volna, hogy országgyűlési képviselők offshore cégeket tulajdonoljanak. Ugyanígy tettek a képviselők vagyonnyilatkozatait átláthatóbbá tévő és az ezzel kapcsolatos visszaéléseket szankcionáló jobbikos javaslattal is – hangsúlyozta Szilágyi György.

Orbán Viktor nem engedi kivizsgálni továbbá az Országos Roma Önkormányzatnál történt visszaéléseket, a Nemzeti Választási Irodánál történt kopaszok vonulását, és a letelepedési kötvényekkel üzletelő offshore cégek hátterét sem.

A Jobbik politikusa kitért a múlt héten Lánczi András által egy interjúban megemlített, a baloldalt érintő korrupciós ügyeket tartalmazó úgynevezett „privatizációs ládára” is. Szilágyi György választ vár arra, hogy ennek tartalmát miért nem adták át korábban az elszámoltatási kormánybiztosoknak. Ígéretet tett arra, hogy amennyiben a Jobbik kormányra kerül, ki fogják nyitni, és nyilvánosságra fogják hozni a láda tartalmát a fideszes visszaélésekkel együtt. Hozzátette: a jelenlegi kormánypártok, központosították és törvényesítették a korrupciót.

Szilágyi György szerint ezt az is bizonyítja, hogy Lentner Csaba, az MNB egyik alapítványának kuratóriumi tagja bevallotta: gyakorlatilag arra költik a jegybank pénzét, hogy az emberek agyát átmossák és így a Fidesz választást tudjon nyerni 2018-ban.

A legnagyobb ellenzéki párt képviselője úgy látja: ezek a kijelentések egy Észak-Koreához hasonló diktatórikus rendszert vetítenek előre. Egy olyan rendszert, ahol a „fényes tekintetű vezető” mondja meg, mint szabad, és mint nem, a médián keresztül pedig megpróbálják az emberek agyát átmosni.

Forrás: alfahir.hu/jobbik.hu

sokkaljobb-kommentár: A letelepedési kötvényeket nem az állam, hanem offshore lovagok árusítják, tetemes haszonnal. Nincsenek a „vásárlók” átvilágítva, ami nemzetbiztonsági kockázat. Öt év után lejárnak ezek a kötvények és vissza kell őket vásárolnia a MAGYAR ÁLLAMNAK! Vagyis a hasznot elvitték az adóparadicsomokba, a kár itt maradt a mi nyakunkon. Az eddig értékesített kötvények után az adófizetőknek 280 milliárd forintot kell majd előteremtenie, vagyis akár megszorításokhoz is vezethet ez a gyalázat! Valószínűleg az árusítás továbbra is folyik, ezért a 280 milliárd forintra akár másik 280 milliárd forint is rárakódhat! A visszavásárlási kötelezettség teljesítése már jövőre elkezdődik…

Észak-Koreában a hatalom családi alapon öröklődik, és ugyanez a helyzet a másik diktatúrában, Szaúd-Arábiában. Az utóbbi mivel Amerika nagy barátja, még az is megtörtént, hogy az emberi jogok sárba tiprása ellenére (a nőket nem tekintik embernek!) az ENSZ-ben betöltheti az Emberi Jobok Bizottságának elnöki szerepét. Észak-Koreának nincs semmije, Szaúd-Arábiának van olaja. Tehát a kettős mérce ebben az esetben is diadalt arat!

Békéscsaba, 2016. május 20.

F. I. – K. M.

Emlékeztető: „Közel 700 vállalkozás működik ma Magyarországon egyértelmű panamai tulajdonosi háttérrel, és további 5000 hazai cég köthető hasonló egzotikus hátterű offshore-országokhoz – hívja fel a figyelmet közleményében az Opten céginformációs szolgáltató. Ugyan csökkent az offshore cégalapítások száma, a jelenség még távolról sem tűnt el. Az Opten adatai szerint a mai napig több mint 400 társaság tulajdonosi háttere köthető közvetlenül Panamához, a közvetett kötődéseket vizsgálva pedig már a 700-at közelíti a szám. A panamai érdekeltségű cégek között vegyesen találhatók kicsik és nagyok, és 15 olyan is akad, amelynek éves árbevétele meghaladja az egymilliárd forintot.” (Részlet a Magyarország eléggé fertőzött offshore szempontból című cikkből) 

 


Forrás:sokkaljobb.hu
Tovább a cikkre »