„Egymillió magyar maradhat ellátás nélkül”

„Egymillió magyar maradhat ellátás nélkül”

A háziorvosi rendszerben azonnali cselekvésre van szükség, különben 2020-ra egymillió magyar maradhat ellátás nélkül – mondta pécsi sajtótájékoztatóján Berkecz Balázs, az Együtt elnökségi tagja.

„Négy éven belül 25 százalékkal meg kell emelni a praxis pénzét a háziorvosoknak. Az iparűzési adó kötelezettségét el kell törölni, és azoknak a rezidenseknek, akik a háziorvosi szakmát választják, azoknak pedig a létszámát duplájára, kétszázra kell évente emelni ahhoz, hogy fiatalabb és valóban minden területet ellátó háziorvosi gárda legyen az országban” – hívta fel a figyelmet Berkecz Balázs, az Együtt elnökségi tagja.

Ismert, továbbra is 250 betöltetlen háziorvosi praxis van Magyarországon. A megyénkénti felsorolás szerint az országban Borsod-Abaúj-Zemplénben a legrosszabb a helyzet. Ott akad olyan körzet is, amelyet már tizenkét éve nem sikerült feltölteni. Csongrád megye áll a legjobban, ahol csupán négy háziorvosra lenne szükség. A listára azok a körzetek kerültek fel, amelyeknek az önkormányzattal kötött szerződése legalább fél éve szűnt meg. Bővebben>>>


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »