Egymilliárd dollárt veszít Ukrajna az orosz embargó miatt

Az Oroszország által elfogadott kereskedelmi korlátozások eredményeként az ukrán gazdaság közel egymilliárd dollárt veszít – közölte Natalija Mikolszka ukrán gazdaságfejlesztési és kereskedelmi miniszter-helyettes az Aposztrof kiadványnak adott interjújában.

„Becsléseink szerint 2016-ban az Oroszország által elrendelt intézkedések miatt közel egymilliárd dollár vesztesége lesz a gazdaságnak.” – idézte Mikolszka szavait a Korrespondent.net.

A miniszter-helyettes elmondta, hogy közvetlen veszteségekről van szó, csökkent az export mennyisége és ennek következtében csökken a GDP is.

Natalija Mikolszka elmondása szerint öt hónapos statisztikából az derül ki, hogy 36,2 százalékkal csökkent az Oroszországba irányuló export. Január és március között a Kazahsztánba irányuló export is 46,2 százalékkal, azaz 136,4 millió dollárral csökkent.

Oroszország 2016. január elsejétől terjesztette k a nyugati országokra és Ukrajnára az élelmiszer-embargót.

Csatolt_cikkek: Olvasta már?:Oroszországban 31,6 százalékkal nőttek az élelmiszerárak az embargó bevezetése ótaMeghosszabbították az orosz élelmiszer-embargót 2017 végéigTöbb mint 1 milliárd dollárba kerül Kijevnek az orosz embargóRovatok: GazdaságTelepülés: UkrajnaCímkék: élelmiszer-embargó, embargó, orosz embargó, Ukrajna, Oroszország, ukrán-orosz viszony, ukrán gazdaság, gazdaságForrás: Kárpátinfo.net


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »