Egyméternyi hó hullott az USA-ban

Erős hóviharok tombolnak az Egyesült Államok középső részén fekvő szövetségi államokban, és vasárnapra hó borította be a Sziklás-hegység egyes részeit is.

Lassan mozgó, fokozatosan erősödő viharzóna közeledtére figyelmeztette a Colorado, illetve Utah államban lakó amerikaiakat az országos meteorológiai szolgálat.

A hétvégén vasárnap estig harminc-harmincegy centiméteres hó hullott a coloradói Denverre és környékére, a hegyvidéken egyméteres hótakaróba burkolódzott a vidék. A denveri repülőteret vasárnap lezárták, a járatokat törölték. Az erős havazás következtében a város környékén leszakadtak az áramvezetékek, megszűnt az áramszolgáltatás.

A legerősebb viharok a Sziklás-hegységben dúlnak, Coloradóban, s ítéletidő van a környező szövetségi államokban is. Havazik és riasztás van érvényben Wyoming, Nebraska, Új-Mexikó és Dél-Dakota egyes vidékein is. Az érintett területeken néhány országutat és gyorsforgalmi utat lezártak. Oklahomában, Nebraskában, Kansasben és Dél-Dakotában özönvízszerű esőzések és viharok várhatók.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »