Egymást korruptozta Orbán és Vona

Egymást korruptozta Orbán és Vona

„Szép ajánlat, hogy mindenki állítson fel egy-egy vizsgálóbizottságot, de ha a Jobbik minden korrupciós ügyére felállítanának egyet, nem maradna szabad képviselő a Házban” – szúrt oda az MTI tudósítása szerint Orbán Viktor miniszterelnök Vona Gábornak az Országgyűlés hétfői ülésén.

A Jobbik elnöke az azonnali kérdések során megismételte korábbi javaslatát, hogy hozzanak létre két vizsgálóbizottságot, az egyik a Jobbik esetleges orosz támogatását, a másik a miniszterelnök környezetének meggazdagodását vizsgálná. A radikális jobboldali pártot főleg annak kapcsán vádolják az orosz érdekek kiszolgálásával, hogy lapunk elsőként írta meg: a Legfőbb Ügyészség 2014-ben az Európai Unió intézményei ellen folytatott kémkedés gyanúja miatt Brüsszelnél kezdeményezte Kovács Béla jobbikos európai parlamenti képviselő mentelmi jogának a felfüggesztését.

Mészáros aranyember?

Vona a másik témával kapcsolatban a miniszterelnök fejéhez vágta: azzal szemben, amit a kormányfő állít, a Fidesz van tele bűnözőkkel, a Fidesz a bűnözők pártja, a miniszterelnök libidóját mozgatja a pénz. Azt is firtatta, ki Mészáros Lőrinc, egy aranyember vagy a kormányfő személyes strómanja. Azt kérte a miniszterelnöktől, hogy ne olvassa fel azt, amit Habony Árpád a papírjára odaírt.

Orbán Viktor miniszterelnök közölte, eddig sem engedett az ilyen provokációknak, majd felhívta arra a figyelmet, hogy 1990 óta parlamenti képviselő, az ezzel járó összes kötelezettségének mindig eleget tett, élete nyitott könyv. Visszautasít minden olyan véleményt, amely őt bűncselekménnyel vádolja meg – jelentette ki, megjegyezve: minden pletyka, feltételezés valótlan.

Család kötelék

Szerinte kutakodni a Jobbik háza táján kell, hiszen az ellenzéki párt nyolc elnökségi tagjából hétnek legalább egy közeli rokona vagy pártpénzt, vagy a párttól állást kap. Szóvá tette azt is, hogy a Jobbik-frakció és pártalapítvány 2010 óta összesen kétmilliárd forintot költött el, és abból 520 millió forint csupa olyan céghez ment, amelynek a szálait egyetlen rejtélyes ember tartja a kezében.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »