Egymásnak feszül a két világbajnok

Egymásnak feszül a két világbajnok

Világbajnokok csapnak ma össze a labdarúgó-világbajnoki selejtezőkben. A 2006-os győztes olaszok a 2010-ben a csúcsra érő spanyolokkal játszanak a G csoportban.

Mindkét válogatott számára kudarccal végződő Európa-bajnokság után az olaszok, valamint a spanyolok is új szövetségi kapitánnyal vágtak neki a vb-selejtezőknek.

„Csak az számít, hogy milyen teljesítményt nyújtunk a pályán. A játékosok mennyire lesznek határozottak és éhesek a sikerre. Mert az olasz–spanyol vb-selejtezőmeccs meghatározó lesz a csoport végeredménye szempontjából, és azt is megmutatja, hogy hol tartunk. Szóval ez egy több mint fontos mérkőzés lesz, de azért nem egy drámai döntő. Nagy összecsapásra számítok, amin muszáj nyernünk” – mondta a kispadon Antonio Contét váltószakember.

„Az olasz válogatott az utóbbi években ugyanabban a stílusban játszott. Kezdve Prandellivel, majd jött Conte, most pedig Ventura. Talán egy-két apró dolgon változtattak, de a fővonal ugyanaz maradt mind támadásban, mind védekezésben. Ehhez pedig megvannak a minőségi játékosaik, akik nagyszerű munkát végeznek” – mondta a Vicente de Bosque örökébe lépő tréner.

Az Olaszország–Spanyolország összecsapás mellett még nyolc találkozót rendeznek a mai napon. A Eb-n az elődöntőig menetelő Wales Ausztriába látogat, a kontinenstornán szintén remekül teljesítő Izland Finnországot fogadja, a horvátok pedig történelmi meccsen lépnek pályára Koszovó ellen Albániában.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »