Egyházmegyei családi lelkinapot rendeztek Szentpéterfán

Egyházmegyei családi lelkinapot rendeztek Szentpéterfán

A Vas megye nyugati határszélén fekvő horvát falu, Szentpéterfa látta vendégül a Szombathelyi Egyházmegye családjait a hagyományos, advent előtt megrendezett lelki napon november 19-én.

Az idei évben, Szent Márton születésének évfordulójához kapcsolódva áprilisban kezdődtek az egyházmegyei családi rendezvények egy különleges eseménnyel: Pannonhalmán találkoztak a Szombathelyi Egyházmegye és a Pannonhalmi Területi Apátság családjai. A martinus.hu-nak adott éves értékelőjében Bodorkós Imre, az egyházmegye családpasztorációs bizottságának titkára elmondta, hogy nagy sikere volt az eseménynek.

A lelkinapon a felnőtteket a kultúrházban előadások, a gyerekeket az óvodában és az iskolában kézműves-foglalkozások, játékos programok várták. Amíg adventi koszorúkat, adventi naptárat, angyalkákat készítettek a gyerekek, szüleik Tamás Balázs és felesége, Magdi előadásából meríthettek tapasztalatokat.

Martos Balázs a tékozló fiú történetén keresztül mutatta be egy család életét, a kapcsolatot a családtagok között és mutatott rá az irgalmasság fontosságára.


A napot a falubeli hívekkel közös szentmise zárta Császár István egyházmegyei kormányzó és a résztvevők papok celebrálásával. Martos Balázs szentbeszédében Szent Erzsébetet állította a megjelentek elé példaként. Erzsébet életében sokat tett az elesettekért, magas tisztségeket is visszautasított. Szerette nemcsak a családját, hanem azokat is, akikre gondot viselt. Sokak számára ez oktalanságnak tűnt, de később az emberek számára példa lett. Ma is követendő: szeressük azokat, akik megérdemlik, azokat, akik nem és szeressünk mindenkit azért, mert van.

Forrás és fotó: Szombathelyi Egyházmegye

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »