Egyezmény az erdei vasúthálózat népszerűsítéséről

Egyezmény az erdei vasúthálózat népszerűsítéséről

Másfél milliárd forintból fejlesztette katalinpusztai kirándulóközpontját az Ipoly Erdő Zrt. Az avatóünnepségen aláírták a magyar erdei vasúthálózat népszerűsítéséről szóló egyezményt. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter azt mondta: a megállapodás főleg az állami erdészetek tulajdonában lévő vasúthálózatról szól.

Kerti kisvasúttal, új látogatóközponttal, vizesblokkokkal és szálláshelyekkel gazdagodott az Ipoly Erdő Zrt. katalinpusztai kirándulóközpontja, amelynek térségébe 500 ezer turista érkezik évente. „Komoly igények jelentkeztek, ez indított minket arra, hogy egy komoly fejlesztési tervet dolgozzunk ki” – mondta Kiss László, az Ipoly Erdő Zrt. vezérigazgatója.

A félmilliárd forintos beruházás mellett más fejlesztéseket is terveznek. Megújulnak például a Börzsöny kisvasútjai, amelyek eddig is jelentős vonzerőt képviseltek. „Olyan fejlesztések zajlanak, amelyek bizonyítják, hogy a kisvasutaknak van létjogosultsága, az emberek kedvelik őket, és hogyha megfelelő körülmények fogadják őket, akkor látogatják is ezeket a turisztikai célpontokat” – vélekedett Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter.

Az Országos Erdészeti Egyesület, a Nemzeti Közlekedési Hatóság, és a Földművelésügyi Minisztérium együttműködési megállapodásának is az a célja, hogy népszerűsítsék az ország erdei vasútjait. „Azt a tapasztalatot, ami az évtizedek alatt felgyűlt ezeknek a kisvasutaknak a fenntartása, balesetmentes üzemeltetése és szakmaisága kapcsán, azt mind meg fogjuk osztani önökkel” – mondta Győri Gyula, a Nemzeti Közlekedési Hatóság elnöke.

Jelenleg összesen 380 kilométer hosszan utazhatunk Magyarországon kisvasúton. A leghosszabb a 109 kilométeres Csömödéri Állami Erdei Vasút, a legrövidebb pedig a Pécsi Gyermekvasút, ami csupán 557 méter hosszú.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »