Egyesült Államok: Túszdráma egy melegbárban

Egyesült Államok: Túszdráma egy melegbárban

Több ember is megsebesült, amikor egy fegyveres lövöldözni kezdett a floridai Orlando egyik melegbárjában vasárnap hajnalban, helyi idő szerint két óra körül. Az ismeretlen tüzet nyitott a táncoló vendégekre. A legfrissebb hírek szerint csaknem kéttucatnyian megsérültek. Halálos áldozatokról nem tudni. Értesülések szerint a támadó túszokat ejtett és még mindig az épületben van. Állítólag azzal fenyegetőzik, hogy bomba van nála.

A BBC értesülései szerint sokan megsebesültek, meg nem erősített információk szerint legalább 20 embert meglőttek, és a hatóságok attól tartanak, hogy a támadónál bomba van. A támadó túszokat is fogva tart, és elbarikádozta magát a szórakozóhelyen. A klub, Facebook-oldalán szólította fel vendégeit, hogy mindenki meneküljön, a kommentelők közül sokan ott voltak a helyszínen. Egy anya például hozzászólásban írja, hogy lánya bent rekedt, és arra kér mindenkit, hogy imádkozzanak érte, majd később arról számol be, hogy lánya megmenekült. A helyi rendőrség Twitteren is megosztotta a lövöldözés hírét, arra kértek mindenkit, hogy kerülje el a környéket.

A rendőrség lezárta a környéket, és arra kéri a helyi lakosokat, ne hagyják el otthonaikat.

A helyi tévé úgy tudja, az elkövető robbanószereket is erősített a testére. A támadásban húszan megsérültek, de pontos adatokat nem közöltek a hatóságok.

Orlandóban egyébként a hétvégén több tragédia is történt. A The Voice tehetségkutató fiatal sztárját, a 22 éves Christina Grimmie-t, péntek este koncertje után lőtték le, szintén Orlandóban.


Forrás:vajma.info
Tovább a cikkre »