Egyes zsidók "náci propagandához" hasonlítják a kormány kvótaellenes kampányát – és ismét rettegnek

Egyes zsidók "náci propagandához" hasonlítják a kormány kvótaellenes kampányát – és ismét rettegnek

Hiába a budapesti kormány zsidó- és Izrael-barátsága, a bőséges anyagi juttatások, zsinagóga- és temetőfelújítások, ilyen-olyan kárpótlások, a hazai zsidó vezetők és az izraeli sajtó Orbán Viktor miniszterelnöknek és kormányának a kvótaellenes népszavazásra buzdító erőfeszítéseit a „Magyarország történetének legsötétebb korszakait idéző” propagandához hasonlítják. A magyarországi zsidók nagyon aggódnak a kormány muszlimellenes propagandája miatt, mert – amint Heisler András, a Mazsihisz elnöke is véli – „a bevándorlókkal kapcsolatos közbeszéd átcsapott gyűlöletbeszédbe” – olvasható a Válláh!Hádásot című hírportálon.

Nem ez az első eset, hogy vezető izraeli újságok egyes magyarországi zsidók véleményére alapozva a múlt „legsötétebb korszakainak” propagandájához hasonlítják a kvótaellenes szavazást megelőző kormányzati kampányt. Simon Schiffer budapesti születési vezető izraeli újságíró például a Jediot Áháronot című újságban már 2016. szeptember 18-án egy nevének elhallgatását kérő zsidó hitközségi vezetőt idézve ezt írja: „Jelenleg Magyarország legsötétebb korszakait idéző gyűlöletkampány folyik. (Lehet, hogy a hitközségi vezető a legsötétebb korszakon a zsidók irányította ÁVH rémuralmát értette? – H. J.) Ma a muszlimok ellen folyik, holnap meg újra minket, zsidókat vesznek majd elő”, idézi Simon Schiffer a névtelenségbe burkolózó aggódó zsidó vezetőt. A Jediot Áháronot cikkéhez hatásvadász illusztrációként kitették a röszkei magyar-szerb határon épült kerítésnél várakozó békés, játékokat szorongató gyermekeket és nőket ábrázoló fényképet, a tudósító, Simon Schiffer fényképével a jobb alsó sarokban.

A szerző nevének feltüntetése nélkül, csupán meg nem nevezett „hírszolgálatokra” hivatkozva újabb magyarellenes, ezúttal a kvótáról szóló népszavazást megelőző kormányzati kampányt kifogásoló írás jelent meg az izraeli héber nyelvű sajtóban. Az egyik legolvasottabb hírportál, a Válláh!Hádásot ma hajnalban kitett, a népszavazás eredménye és eredménytelensége utáni írása azzal a hazugsággal kezdődik, hogy Magyarország polgárai elsöprő arányban elutasították az Európai Uniónak az 1294 „menekült” befogadására vonatkozó követelését. A népszavazás eredménye és az azt megelőző kormányzati kampány azonban nem csak az EU-t aggasztja, hanem a magyarországi zsidó közösséget, személy szerint Heisler Andrást, a legnagyobb zsidó érdekképviseleti szervezet, a Mazsihisz elnökét is (ő még nyilvánosan is aggódhat, mert egyelőre nem miniszterelnöki főtanácsadó – H. J.)

„Magyarországon sok zsidót tölt el aggodalommal az, hogy a mostani népszavazást kísérő közbeszéd hasonlít az 1930-as évek Európájának zsidóellenes gyűlöletszónoklataira”, állítja a hírportál, majd idézi Heisler Andrást: „Számunkra elfogadhatatlan a gyűlöletre való uszítás, nemcsak a zsidók, hanem a keresztények, a homoszexuális közösség vagy a bevándorlók elleni gyűlöletkeltés is elfogadhatatlan. Mert amiképpen mindnyájan tudjuk, a gyűlölet olyan, mint a vírus: szép lassan az egész társadalmat képes megbetegíteni”, idézi a lap a magyarországi zsidó vezetőt.

Orbán Viktor miniszterelnök Magyarország eddigi történetének legnagyobb kampányát vezényelte le annak érdekében, hogy az állampolgárok szavazzanak a menekültek befogadása ellen. A kampány folyamán „Orbán és támogatói” összefüggésbe hozták a terroristákat a bevándorlókkal, állapítja meg a héber hírportál, majd idézi a népszavazást megelőzően a kormány által minden háztartásba eljuttatott szórólapot: „Senki nem tudhatja azt, hogy eddig hány terrorista érkezett Európába a bevándorlókkal” (Mintha mindez nem lenne igaz… – H. J.)

„A bevándorlókkal kapcsolatos közbeszéd átcsapott a gyűlöletbeszédbe”, idézi a lap ismét Heisler Andrást, majd a zsurnalisztika egyik alapszabályának megfelelően az ellenvélemény képviselőjeként megszólaltatja Groó Diána filmrendezőt is: „Ez a gyűlöletkampány engem nagyon emlékeztet a náci propagandára.” (Groó Diána, aki szinte csak zsidó témájú filmeket forgat, eddig számos szakmai díjat, elismerést kapott, ám magas állami kitüntetésben még nem részesült. Ha másért nem, a fentebb idézett véleményéért igazán rászolgál valamilyen fényesen csillogó állami kitüntetésre – H. J.)

Az izraeli hírportál végül megállapítja, hogy a bevándorlókat elutasító igen szavazatok elsöprő győzelme ellenére érvénytelen lett a népszavazás, mert a jogosultaknak csak a 40 százaléka ment el szavazni. Ám Magyarországon most „attól tartanak” (hogy kik, azt csak tippelhetjük – H. J.), hogy a népszavazás kudarca után ismét megerősödik a szélsőjobb és eszkalálódik az idegengyűlölet. A fenti megállapítás alátámasztására a Válláh!Hádásot idézi „V. Zsuzsanna Magyarországon élő holokauszt-túlélő” szavait: „Ez nagyon veszélyes helyzet. Hitler ugyanezt mondta, amikor a lakosság egy része elleni gyűlöletre uszított. Ma a bevándorlók és a muszlimok az áldozatok”, idézi a hírportál az Adolf Hitlert közvetve Orbán Viktorhoz hasonlító holotúlélőt.

A hazai és az izraeli hivatalos zsidó újságírással, véleménnyel ellentétben, ahogyan illik, mi bemutatjuk egyes izraeli zsidók ellenvéleményét is. A fentebb szemlézett írást követő szarkasztikus kommentjében ezt írja Michael Zigman Beér-Sevá városából: „Tényleg hasonló a helyzet, csakhogy ezek a bevándorlók már bebizonyították a rákfene mivoltukat: erőszakosak, barbárok, nem hajlandók integrálódni, tesznek a helyi kultúrára, tesznek a helyi törvényekre. Ezért aztán egyszerűen nem világos számomra, hogy Magyarország miért nem akarja magának ezt a rákfenét. Mindent összevetve, a magyarok nem akarják befogadni a szörnyen idegen, barbár, az országukat veszélyeztető kultúrával bíró bevándorlókat… Igen, ezek nem menekültek, hanem bevándorlók.”

Hering J. – Kuruc.info


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »