Egyértelművé vált: a városháza hívta meg Koncz Zsuzsát

Egyértelművé vált: a városháza hívta meg Koncz Zsuzsát

Köszönet, Marosvásárhely! címmel írt levelet Dorin Florea polgármesternek a Koncz Zsuzsa Management cég, melyben a magyarországi művésznő megbízott menedzsmentje háláját fejezi ki a május 22-i várbeli koncert helyi szervezőinek és közönségének a felejthetetlen és csodás hangulatú eseményért. 

koncz_zsuzsa_10_b

„Külön köszönet a szervezőknek (a marosvásárhelyi polgármesteri hivatal), hogy a választási kampány időszakában is pártfüggetlen és kampánymentes rendezvényt sikerült szervezni a marosvásárhelyi közönségnek, jó volt 8 év után újra találkozni” – olvasható továbbá a levélben.

A felek eredetileg tagadni próbálták, hogy a városháza meghívására lépne fel a Kossuth- és Liszt-díjas előadó. Lapunk korábbi megkeresésére a Koncz Zsuzsa fellépéseit szervező magyarországi Országos Koncertiroda – Omega Bt. képviselője, Szabó Attila nem volt hajlandó elárulni, ki hívta meg a művésznőt kampányidőszakban, ki fizeti a koncert költségeit. A gyergyóalfalvi 16. Alfalvi Napok rendezőitől megtudtuk, Koncz Zsuzsa mostani székelyföldi fellépéseinek helyi partnere Dimény János koncertszervező. Ő érdeklődésünkre elmondta, valóban az ő irodájuk a helyi szervező, de a marosvásárhelyi koncert jogát eladták a sepsiszentgyörgyi Dancs Recordsnak.

Dimény hangsúlyozta, későn tudta meg, hogy kinek a megrendelésére szervezik a marosvásárhelyi koncertet, és már nem volt visszalépési lehetőségük. Amikor a háromszéki cég képviselőjétől, Dancs Zsolttól azt kérdeztük, hogy a vásárhelyi ingyenes koncert költségeit a polgármesteri hivatal fedezi-e, a menedzser visszakozott. Szerdán ismét megpróbáltuk elérni a Dancs Records képviselőjét, azonban nem jártunk sikerrel.

A csodálatos hangulatot teremtő várbeli május 22-i eseménnyel az volt az egyetlen gond, hogy az áprilisi rendkívüli tanácsülésen a költségvetés kiegészítésekor az önkormányzati képviselők úgy döntöttek, hogy a kampányidőszakra való tekintettel nem hagyják jóvá A vár koncertjei néven szereplő két esemény 150 ezer lejes költségtételét. „A Koncz Zsuzsa-koncertre nincs jóváhagyva pénz a városi költségvetésből” – mondta az anyaországi énekesnő fellépése előtt Peti András.

A tanácsosok döntése ellenére május végén Koncz Zsuzsa, Angela Similea és Ovidiu Komornyik koncertezett a várban, a belépés ingyenes volt. Május végén, június elején a város minden nagyobb lakónegyedében szinte minden napra jutott egy-egy gyermekkoncert is, amit ugyancsak a városháza hirdetett meg. Eközben az új választási törvény értelmében, a pártoknak és a jelölteknek tilos volt kampányrendezvények keretében ingyenkoncerteket szervezni.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »