Egyenruhára sincs pénze az Ukrán Nemzeti Rendőrségnek

Az Ukrán Nemzeti Rendőrség költségvetésében nincs elég pénz új egyenruhára és tisztességes bérezésre – jelentette ki Hatia Dekanoidze, Ukrajna Országos Rendőrkapitányságának vezetője a Legfelsőbb Tanács Bizottságának ülésén.

„A Nemzeti Rendőrség néhány hónappal ezelőtt alakult ki. Egy ilyen hatalmas szerkezet, mely 115 ezer főt foglalkoztat, nem kilenc hónap alatt alakul ki. Kevés a fizetés, így nincs pénz a reformra sem. Nincs forrásunk arra, hogy új egyenruhát és cipőt adjuk a rendőröknek”- idézte Dekanoidze szavait a MigNews.

Elmondása szerint tisztességes fizetés nélkül nem tud megfelelően dolgozni az ukrán rendőrség.

„Nő a bűnözés. A bűncselekmények 23 százalékkal nőttek. Ezt elismertem, s minden egyes vezető, aki itt ül, elismeri ezt.”- magyarázta az ukrán rendőrkapitányság vezetője.

Hatia Dekanoidze megjegyezte, hogy a bűncselekmények 60 százaléka lopás. A hivatalnok véleménye szerint a bűnözés növekedésének fő oka a lakosság teljes elszegényedése.

Csatolt_cikkek: Olvasta már?:Idén 23 százalékkal növekedett a bűncselekmények száma UkrajnábanSzakmailag az Ukrán Nemzeti Rendőrség 4000 munkatársa nem megfelelőMegbukott a Nemzeti Rendőrség Ukrajnában?Rovatok: BelföldTelepülés: UkrajnaCímkék: Khatia Dekanoidze, Ukrán Nemzeti Rendőrség, ukrán rendőrség, Ukrajna, ukrajnai hírekForrás: Kárpátinfo.net


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »