Egyenlő jogokat a mutánsoknak!

Egyenlő jogokat a mutánsoknak!

Nem tudom, ki hogy van vele, de értelmes embernek sok minden juthat eszébe az X-Menről, de a nők elleni mindennapos erőszak, ami árnyékot vet az életünkre, az nem.

Mert a nagyok tudják, hogy ez egy képregény-adaptáció, tehát nem valóság, még akkor sem, ha néha, mikor egyedül vagyunk, Rozsomák-tartásban feszítve vonulunk végig az utcán.

Mert a nagyok tudják, hogy ez egy képregény-adaptáció, tehát nem valóság, még akkor sem, ha néha, mikor egyedül vagyunk, Rozsomák-tartásban feszítve vonulunk végig az utcán.

Büszkén jelenjük, ennek ellenére akadt olyan, akinek sikerült felháborodni az Apokalipszis egyik filmplakátján, melyen az ikszmenek legnagyobb nemezise nyakon ragadja az alakváltó Jennifer Lawrence-t. Meg ne lepődjünk, de ezek ugyanazok a jogvédők, akik szerint egyébként nemek nem is léteznek meg mindenki oda hugyozik, ahova akar, a transzkutyulik kis bonsai fákra, mert ettől leszünk olyan haladók és annyira modernek, hogy az ID2-ben a Naprendszer széléről inkább vissza is fordulnak az geciufók, mert tudják, nincs esélyük.

Kivéve, amikor egy plakátról van szó, akkor mindjárt rögtön megint léteznek nők és férfiak, és ebben a valóságban az utóbbiak rendre elnyomják az előbbieket, még plakátokon is fojtogatják szegényeket. Ezen mit sem változtat, ha valójában kitalált karakterekről van szó.

Hírdetés

Pedig egyáltalán nem tisztázott, hogy kinek mi a neme az ominózus plakáton: Apocalypse ugyan férfias jegyeket hordoz, de biológiai neme és valódi identitása rejtve marad: emlékezzünk vissza például az átoperáltatott ketrecharcosra Fallon Foxra, aki férfi volt, nő lett, és nőket ver szét brutálisan az ösztrogén-kúra ellenére megmaradt férfias izmaival, ami mindenképpen derék dolog, ő a modern Amerika hőse.

De menjünk még tovább: ha egyenjogúság van, akkor a szuperhősök esetében is annak kell lennie, hiszen egy valamirevaló főgonosz nem különböztethet meg senkit nemi hovatartozás alapján, amikor valakivel gonoszkodni akar. Mindenkit egyenlő mértékben kell megverni, különben nem csak főgonosz vagy, hanem ciszheteró is, ami ugye elfogadhatatlan.

Most elvicceljük, de a dologból akkora botrány kerekedett, hogy a forgalmazónak bocsánatot kellett kérnie, és úgy néz ki, hogy vissza fogja hívni a plakátokat, mert nem akar balhét. És ezért nem lehet őket gyávának se nevezni, hanem inkább bölcsnek, mert hülyékkel nem érdemes vitatkozni, a hiszterolibnyaf pedig kizárólag hülyékből áll.

Bár a fenti gondaltmenetünket mi szívesen odaadjuk ingyen az ügyvédeknek, szerintünk egy per ezekkel az érvekkel simán megnyerhető lenne, de mindegy. Amúgy a DC Comicsnak már ebből volt gondja, mert az egyik borítóján Joker megtámadta Batgirlt, ami persze nem tetszett azoknak, akik szerint a nők csak akkor egyenlők, ha éppen nem egyenlők, ha tényleg egyenlők, akkor már erőszakról van szó.

Ki érti?

www.tutiblog.com


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »