Egyböl megszűnik a drogkereskedelem

Legalább 30 feltételezett drogkereskedővel végeztek a Fülöp-szigeteken, mióta Rodrigo Duterte fülöp-szigeteki elnök letette hivatali esküjét a múlt héten – közölte hétfőn a Spiegel Online című német internetes lap.

Magyar Menedék - Badiny

Duterte korábban a bűnözés “kiirtásával” kampányolt a Fülöp-szigeteken, és a kábítószerkereskedők lelövésével fenyegetett. A szélsőséges véleménynyilvánításairól ismert Duterte már többször támogatásáról biztosította a rendőröket abban az esetben, amikor olyan bűnözőket ölnek meg, akik erőszakos ellenállást tanúsítanak. Az elnök június 30-án lépett hivatalba, és azóta legalább 30 feltételezett drogkereskedővel végeztek a hatóságok – közölte az ország rendőrsége.

Röviddel csütörtöki beiktatását követően Duterte amellett, hogy ismételten kiállt kemény bűnmegelőzési politikája mellett, felszólította a lakosságot: saját kezükkel öljék meg a kábítószerfüggőket. Duterte a The Guardian című liberális brit lap szerint úgy nyilatkozott: aki egy kábítószerfüggőt ismer, az menjen és ölje meg.


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »