Egyazon BL-csoportban a Várad, a Steaua és Cosmin Radu csapata

Egyazon BL-csoportban a Várad, a Steaua és Cosmin Radu csapata

Összehozta a romániai vízilabdázás képviselőit a Bajnokok Ligája második selejtezőkörének hétfői sorsolása, hiszen amellett, hogy a Nagyváradi VSK egy csoportba került a Steauával, még azt a Primorje Rijekát is „megkapták”, amely a válogatott csapatkapitányát, Cosmin Radut foglalkoztatja. 

LEN_CH_LEAGUE_b

A H jelű négyes október 14–16-i horvátországi mérkőzésein még a Sabadell harcol a továbbjutást jelentő első két helyért. A spanyol csapat, illetve a házigazda Rijeka csak most kapcsolódik be a nemzetközi kupasorozat kvalifikációs küzdelmeibe, miközben a romániai csapatok a hétvégi első selejtezőkörből továbbjutva várták a hétfői sorsolást. Ezen a partiumiak voltak kedvezőbb helyzetben, hiszen hazai rendezésű csoportjuk első helyéről léptek tovább, míg a bukarestiek másodikok lettek Máltán.

„A Bajnokok Ligájában egyre csak erősebb csapatok érkeznek velünk szemben” – vázolta lapunknak Gheorghe Dunca, a VSK másodedzője, aki az elmúlt szezonban még játékosként győzte le a Sabadellt. A Körös-partiak ugyanis tavaly is a spanyolokkal szemben léptek tovább az utolsó kvalifikációs körbe. Most a négyes főesélyesének a 2014–2015-ös szezon BL-ezüstérmese, a Primorje számít, miközben a VSK–Steaua örökrangadó gyakorlatilag felvezetése lesz az október 22-én kezdődő hazai pontvadászatnak. Dunca szerint nehéz megítélni ezt a csoportot, mert a nyári átigazolási szezon alatt átalakultak a keretek. „Én nem nézem, hogy kivel szeretnék egy csoportban lenni, vagy kit szeretnék elkerülni. Jöjjenek csak sorban” – szögezte le.

A romániai együttesek most elkerülték a magyarországiakat, akik közül az első körből továbbjutott Budapesti OSC-ra hárul a legnehezebb feladat. Rendkívül erős négyesbe került, mert az olaszországi F kvartettben a házigazda Brescia mellett a belgrádi Crvena zvezda és az orosz Szintez Kazany szerepel. A selejtezőkhöz most csatlakozó Eger viszont első számú kiemeltként a francia Marseille-t, az olasz Veronát és a nagyváradiaktól vasárnap vereséget szenvedő horvát Mornar Splitet fogadja majd az E csoportban. A G jelű négyesben a görög Vouliagmeni, a német Duisburg, a montenegrói Jadran Herceg Novi és a német Hannover harcol majd. A Szolnok idén szabadkártyát kapott, ezért a címvédő Jug Dubrovnikhoz, a német Spandauhoz, a görög Olimpiakoszhoz, a francia Nice-hez, az olasz Pro Reccóhoz, a szerb Partizanhoz és a spanyol Barcelonettához hasonlóan egyenesen a főtáblára került.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »