Egy volt SRI-s tiszt bérelhette fel az izraeli nyomozóirodát Kövesi lejáratására

A szervezett bűnözés és terrorizmus elleni ügyészség őrizetbe vette a román hírszerző szolgálat egyik volt magas rangú tisztjét – derült ki a DIICOT közleményéből. A gyanú szerint a volt SRI-s egy magán nyomozóiroda segítségével akarta lejáratni Laura Codruţa Kövesit, a korrupcióellenes főügyészség vezetőjét.

A DIICOT közleménye szerint Daniel Dragomor, a SRI terrorelhárító részlegének korábbi vezetője volt az a személy, aki Laura Codruța Kövesit kompromittáló adatok megszerzésére bérelte fel az izraeli Black Cube magán nyomozóirodát. A DIICOT szerint Dragomir bosszúból akarta lejáratni a korrupcióellenes főügyészt, mivel a DNA korábban a bíróság elé állította csúszópénz elfogadásának vádjával.

A DIICOT szerint Dragomir az izraeli székhelyű Black Cube alkalmazottait azzal bízta meg, hogy azok zaklassák Kövesit és közeli hozzátartozóit. Korábbi hírek szerint a magánnyomozók fel akarták törni Kövesi és a hozzá közel állók email fiókjait, így próbáltak kompromittáló adatokat gyűjteni a DNA vezetőjéről. (mediafax)


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »