Egy ukrán határőr házára lőttek Kárpátalján

Az Ukrán Állami Határszolgálat alkalmazottai a nyugati határ megerősítése keretében aktívan harcolnak az államhatáron történő illegális tevékenységek ellen, hogy csökkenjen a csempészet, elfogják az illegális bevándorlókat, és hogy megszűnjenek az egyéb jogellenes tevékenységek – írja a Zakarpatszkij Korrespondent internetes portál.

A határőrség alkalmazottainak jogos intézkedései azonban egyre gyakrabban elégedetlenséget okoznak a csempészetben résztvevő személyek körében. Azért, hogy megfélemlítsék az államhatár őreit, a szabálysértők fenyegetőznek, megkárosítják az Állami Határszolgálat tisztjeinek személyes tulajdonait – jelentette a határszolgálat sajtóosztálya.

Nemrég például ismeretlenek tüzet nyitottak egy magánház ablakaira, melyben a csapi határőregység egyik alkalmazottja él családjával. A bűnözők gumilövedékekkel megkárosították a ház udvarában található gépkocsit is.

Szeptember 21-én pedig felgyújtották a Munkácsi Határőregység főügyvéd-helyettesének autóját. A helyszínre a tűzoltók, később pedig a nyomozók érkeztek. Az előzetes információk szerint a rendőrök és a tűzoltók gyújtogatást feltételeznek, mivel a gépkocsi tetején ismeretlen folyadékot fedeztek fel.

A források szerint az autó a Munkácsi Határőregység főügyvéd-helyettesének tulajdonában volt. Az ügyben nyomozást indítottak.

Kárpátinfo hetilap évfolyama: Kárpátinfo hetilap 20. évf. 39. számRovat: BelföldTelepülés: Ukrajna›Kárpátalja›Ungvári járás›Csap (Чоп)Címkék: KárpátaljaUkrajnaUkrán Állami Határszolgálathatárőröklövöldözésukrajnai hírekForrás: Kárpátinfo hetilap


Forrás:hetilap.karpatinfo.net
Tovább a cikkre »