Egy tolmács buktatta le a migránsokat kirabló bandát – a származásuk persze titkolt adat

A Budapesti Nyomozó Ügyészség hamis tanúzásra felhívás bűntette és más bűncselekmények miatt vádat emelt azzal az elkövetés idején fiatalkorú férfival és 5 társával szemben, akik egy nyomozásban kirendelt tolmácsot próbáltak befolyásolni. A Fővárosi Főügyészség részletesen leírta, hogyan történtek az események.
Egy tolmács buktatta le a migránsokat kirabló bandát.

Magyar Menedék - Sitchin

A vádirat lényege szerint az akkor 17 éves I.r. vádlottat a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság gyanúsítottként hallgatta ki amiatt, mert 2015. szeptemberében Örkény és Pusztavacs térségében társaival kirabolt Röszkéről fejenként 250 euró ellenében Budapestre utazó szír menekülteket.

A szír migránsokkal történt szembesítését követően I.r. vádlott félreérthetetlen jelzést adott a sértetteknek, hogy amennyiben hallgatnak, illetve a kezükben lévő papírt széttépik pénzt fog fizetni nekik. Ezt a szír menekültek megértették, azonban nem fogadták el.
Ezt követően I.r. vádlott családtagjai, ismerősei a bűnügyben eljáró tolmácsot keresték meg oly módon, hogy a telefonszámát megszerezték és találkozót beszéltek meg vele.

A tolmácsot a Budapest XIII. kerület, Teve utcában a vádlottak gépkocsiba ültették és azt az ajánlatot tették neki vegye rá a szíreket arra, hogy vallják azt a rendőrségen, miszerint nem fegyveresen rabolták ki őket, vagy ha erre a sértettek nem hajlandóak hamisan tolmácsoljon.

A tolmács szolgálataiért 5000 eurót kapott volna és feladata volt a szír állampolgároknak is átadni 5000 eurót.

A tolmács az ügyletbe látszólag belement, de a konkrét cselekvést azzal hárította el, hogy később arra hivatkozott a szírek további 2-2 000 eurót kérnek.

Néhány nappal később a vádlottak a Budapest, Thököly úton – az ottani bíróság épületéből kilépő – tolmácsot gépkocsival követni kezdték és a korábbi, hamis tolmácsolás elérése érdekében az élete kioltásával fenyegették meg.

A tisztességtelen ajánlatot látszólag elfogadó, majd megfenyegetett tolmács a hatóságokhoz fordult, akik a későbbi vádlottakat elfogták.

atv. hu


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »