Egy szerb, egy koszovói és egy román – de mi lehet a közös bennük?

Az, hogy mindhárman egy lopott kocsival próbáltak meg elhagyni az országot. A magyar rendőrök szinte naponta kapnak el a röszkei és nagylaki határátkelőnél olyan, többnyire drága gépkocsikat, amiket Nyugat-Európából vagy a skandináv országokból loptak el. Az elkövetők általában román, ukrán, vagy szerb állampolgárok, most a változatosság kedvéért egy koszovói is színesítette a képet.  A police.hu közölt összeállítást a hétvégi fogásokról:

Egy román állampolgárságú sofőr szombaton akarta elhagyni az országot Nagylaknál. Az ellenőrzés megállapította, hogy a férfi által vezetett Citroen személyautót a svéd hatóságok körözik.

Egy Audi A5 típusú gépkocsit vezető koszovói állampolgár vasárnap akart Magyarország területére lépni Röszkénél. A rendőrök az adattári ellenőrzés alapján megállapították, hogy a jármű szerepel a Schengeni Információs Rendszerben, azt a német hatóságok körözik.

Egy szerb állampolgárságú férfi szintén vasárnap akarta elhagyni az országot, szintén Röszkénél. A határrendészek az ellenőrzés során megállapították, hogy a sofőr által vezetett Audi A8 típusú gépkocsit Svédország körözi.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »