Egy rajta segítő papot késelt meg hálából az új európai Belgiumban

Egy rajta segítő papot késelt meg hálából az új európai Belgiumban

Késsel sebesített meg egy menedékkérő egy katolikus papot vasárnap este a kelet-belgiumi Limbourgban – írta a Le Soir francia nyelvű belga napilap internetes oldalán hétfőn.

A beszámoló szerint a Hollandiában regisztrált új európai azt kérte a paptól, hadd zuhanyozzon le a plébánián. Jos Vanderlee ezt megengedte, majd később a fiatalember pénzt kért, amit a plébános megtagadott – írta a napilap. Ekkor a hálás menedékkérő kést rántott, és megfenyegette az atyát, aki védekezés közben kézfején súlyosan megsebesült. A tájékoztatás szerint a "fiatalember" elmenekült.

Az eset után a plébános saját autóján a genki kórházba hajtott, ahol még az éjjel megoperálták – tették hozzá.

A rendőrség információi szerint a támadónak nincs dossziéja a belga menekültügyi központban, és azt feltételezik, hogy nem áll kapcsolatban terrorista csoportokkal, bár nem kell ahhoz semmilyen kapcsolat, hogy kimutassák a foguk fehérjét Mohamedék. A támadó ellen körözést adtak ki.

Jacques Hamel atya múlt kedden vált vértanúvá

//embed.gettyimages.com/embed/584721428?et=LdP7TTNbQH5dm3lIbMCqGg&viewMoreLink=on&sig=qaErpXEyDZKDDcQJBZrv7Y8orD2VpTTA8Rt-CKuCPtY=

Múlt hét kedden két 19 éves mohamedán késekkel felfegyverkezve túszokat ejtett a Rouen melletti Saint-Étienne-du-Rouvray katolikus templomában. A 85 éves Jacques Hamel plébánost megölték, egy másik embert pedig súlyosan megsebesítettek, mielőtt a rendőrök agyonlőtték őket.

(MTI nyomán)

Támadás közben mosolyogtak, a pap kivégzése után boldogok voltak a normandiai hálás mohamedánok

Támadjatok, öljétek őket tömegével! – üzeni igaz hitű testvéreinek a normandiai papgyilkos

Templomban, mise közben ejtett túszokat, majd vágta el egy 84 éves pap torkát két IÁ-katona Franciaországban


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »