Egy pakisztáni "brit" képviselő azt javasolta, Izraelt ténylegesen is át kellene helyezni Amerikába

Egy pakisztáni "brit" képviselő azt javasolta, Izraelt ténylegesen is át kellene helyezni Amerikába

Felfüggesztettek egy "brit" munkáspárti képviselőt, mert korábban azt írta a Facebookon, hogy Izraelt át kéne helyezni az Egyesült Államokba.

"Antiszemita" hozzászólásai miatt felfüggesztették az egyik munkáspárti képviselőnő párttagságát. Naz Shah-t egy korábbi Facebook-bejegyzése miatt támadják. (Élettörténete mellesleg meglehetősen színes a Wikipédia szerint: mikor ő hatéves volt, az apja elszökött a szomszéd 16 éves lányával. 12 éves korában Pakisztánba küldte az anyja – onnan származnak, ő legalábbis -, hogy megkímélje az új élettársától, a párválasztás ugyanis a jelek szerint másodszor sem sikerült szerencsésebben. Idővel tárgytalanná vált a dolog, mert az anya megmérgezte a férfit, mert azt gyanította, hogy a többi lányát be akarja vezetni a muszlim családi szerelem rejtelmeibe. Az anya 14 évet töltött börtönben, a lányát eközben erőszakkal férjhez adták Pakisztánban, de aztán, mint a mellékelt ábra mutatja, visszatért Nagy-Britanniába – a szerk.)

Bradford West parlamenti képviselője többek között azt írta a közösségi oldalon, hogy a palesztin-izraeli konfliktust úgy lehetne megoldani, hogy Izraelt áthelyezik az Egyesült Államokba.

Shah az alsóházban bocsánatot kért a még megválasztása előtt tett bejegyzései miatt. A képviselőnő többek között azt mondta, hogy nagyon sajnálja a történteket, és megérti, ha szavaival megbántotta a zsidó közösségeket.

Hírdetés

Shah-t korábban a munkáspárt elnöke, Jeremy Corbyn is figyelmeztette, hogy kijelentései elfogadhatatlanok, David Cameron brit miniszterelnök pedig "rendhagyónak" nevezte, hogy valaki, aki az izraeliek deportálását javasolja az USA-ba, továbbra is élvezheti a Munkáspárt bizalmát.

A Munkáspárt közölte, hogy Jeremy Corbyn és Naz Shah kölcsönösen egyetértettek abban, hogy felfüggesztik a képviselőnő párttagságát, hiszen a vizsgálatok alatt amúgy sem tudna részt venni a párt munkájában.

A Munkáspártban már korábban is volt több, a zsidó sajtó által antiszemita botránynak nevezett eset, és a párt több képviselőjét is kizárták kijelentéseik miatt.

Bár március végén Jeremy Corbyn ígéretet tett arra, hogy fellép a pártban felbukkanó "antiszemita megnyilvánulások" ellen, pár hétre rá pont a testvére, Piers Corbyn írta egy zsidó munkáspárti képviselőről, hogy a cionisták nem alkalmasak a palesztinok jogainak támogatására. Miért, alkalmasak?…

(Origó korrigálva)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »