Egy nő ellen eljárás indult a Teréz körúti robbantás ügyében

Egy nő ellen eljárás indult a Teréz körúti robbantás ügyében

A gyanú szerint egy nő 25 millió forintért elárulta volna a Teréz körúti kilétét, de kiderült, hogy blöffölt. A nő most tagad mindent, és azt állítja: valaki a nevében küldött e-mailt a miniszterelnökségre – tudta meg az ATV.

Jelentős kárt okozó csalás bűntett kísérletének megalapozott gyanúja miatt folyik eljárás egy nő ellen. Az ATV úgy tudja, hogy a bejelentő nőt a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) öt munkatársa, majd később a helyi rendőrség kollégái összesen 10 órán keresztül kérdezgették az elmúlt napok történéseiről, illetve egy általa jól ismert személy viselkedéséről, szokásairól, képességeiről, kapcsolatairól, ruházatáról, stb. A nő csak a meghallgatás negyedik órájában tudta meg, hogy mivel gyanúsítják. Állítólag 2 órával a begyűjtése előtt az ő okos telefonjáról származó e-mailt kapott az egyik kormányzati sajtós, amelyben a levélíró közli: 25 millió forint ellenében hajlandó információval szolgálni a Teréz körúti merénylet részleteiről – írja az ATV.

 „…megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy a használatában álló mobiltelefon készüléket használva 2016 09.30. napon 09 óra 02 perckor … email címről azzal a valótlan tartalommal küldött üzenetet…, a miniszterelnökségi sajtóiroda munkatársa részére, hogy információval rendelkezik a 2016 szeptember 24-én a Budapest 6. kerület 2-4 szám alatti robbantással kapcsolatban. E-mail üzenetében 25 millió forint készpénz ellenében ígérte, hogy a mai napon 11 órakor… felfedi, hogy ki és miért robbantott”

– olvasható az ATV birtokába került rendőrségi dokumentumban.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »