Egy nő birtokolta klubbal harcol a Bajnokok Ligájában a Budapest Honvéd

Egy nő birtokolta klubbal harcol a Bajnokok Ligájában a Budapest Honvéd

A férfiak uralta labdarúgóvilágban ritkaságnak számít egy női klubtulajdonos. Ebbe a szűk körbe tartozik Katharina Liebherr (Southampton) és Margharita Louis-Dreyfus (Olympique de Marseille) mellett az az Alona Barkat, aki a Hapoel Beer Sheva birtokosa. A 48 éves hölgy mindennapjait olyan társadalomban tölti, amely egy kis létszámú ortodox rétegtől eltekintve nyitott, demokratikus szemléletet képvisel. Ugyanakkor a labdarúgás közege, beleértve a labdarúgókat és a szurkolókat erősen maszkulin jellegű. Ennek ellenére Barkat a The Times of Israel tavalyi írásában kijelentette, nemi hovatartozása miatt nem tapasztalt előítéletet. – Nem érzek különbséget az emberek hozzám való viszonyában. Kezdetben néhányan felvonták a szemöldöküket, de mára ez megváltozott. A tény, hogy nő vagyok, már nem probléma. Az eredmények alapján ítélnek meg – mondta. A Budapest Honvéd szerdai Bajnokok Ligája-ellenfelét kemény kézzel vezeti a tulajdonos.

Az egyetemet végzett, a világ információtechnológiai központját, a Szilícium-völgyet is megjárt Barkat egy anyagilag instabil másodosztályú klubot vett meg 2007-ben 1,8 millió dollárért. Majd szépen lassan elindította azt a folyamatot, amelynek első sikerei már az elmúlt években megmutatkoztak: a Hapoel Beer Sheva két év alatt feljutott az első osztályba, majd a 2015/2016-os szezonban negyvenéves ínség után bajnoki címet nyert, tavaly pedig megvédte elsőségét, maga mögé utasítva a „nagyfiúkat”, a Maccabi Tel Avivot és a Maccabi Haifát. Az Európa-liga előző kiírásában a csapat letette a névjegyét: a csoportkörben oda-vissza legyőzték az Internazionalét, végül az a Besiktas állította meg az együttest, amely később a legjobb nyolcig jutott.

http://mno.hu/

Ennek a csapatnak a légiósai közé tartozik a magyar válogatott balhátvédje, Korhut Mihály, aki valószínűleg kezdőként kap szerepet, ugyanakkor lapértesülések szerint a spanyol Isaac Cuenca, a Barca korábbi labdarúgója sérülése miatt ki kell hogy hagyja mindkét találkozót. S hogy milyenek a Budapest Honvéd esélyei? A klub tulajdonosa, George F. Hemingway arról beszélt, hogy az esélytelenek nyugalmával készülnek, míg a vezetőedző, Erik van der Meer úgy látja, ugyan az ellenfél egyénileg jobb minőséget képvisel, ám a mérkőzést nem a játékos, hanem a csapat nyeri meg. – A mi csapatszellemünk pedig nagyon jó – fogalmazott.

Ennek a cikknek a nyomtatott változata a Magyar Nemzetben jelent meg. A megjelenés időpontja: 2017.07.12.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »