Egy napon belül lezárhatják a szabolcsi határszakaszt

A magyar-román határ szabolcsi szakaszán is felkészültek a migránsok érkezésére. Szükség esetén akár 24 órán belül felépítik a kerítést. A határzár előkészületei már látszanak, és a gazdákat is értesítették arról, ha szükséges, adják át földjeiket.

A kép illusztráció. / MTI Fotó: Kelemen Zoltán Gergely

A narancssárga cölöpöket szerdán helyezték ki Vállajon, a magyar-román határ szabolcsi szakaszán. Ha a migránsok miatt szükség lesz rá, itt építik meg a kerítést.

Csengeren szintén megkezdődtek az előkészületek, eltávolították az aljnövényzetet és színes oszlopok jelölik a kerítés vonalát. Ha elrendelik a határzárat, az ott szolgáló katonákat a helyi sportcsarnokban helyezik majd el.

Csernyi István csengeri gazdálkodó az M1 Híradójában elmondta: már kapott levélben értesítést arról, hogy ha építik majd a kerítést, akkor át kell adnia földjét. Ahogy mondta: nem nagy területről van szó, három hektárt művel a magyar-román határ mellett. Nem zavarja, hogy át kell adnia, inkább örül annak, hogy „megvédik hazánkat”.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében összesen 16 településen 350 telektulajdonost érint a közérdekű kisajátítás. A települések polgármesterei a Híradónak azt mondták: egyelőre ugyan még nincs szó kerítésépítésről, de őket úgy tájékoztatták: ha szükség lesz rá, akkor 24 órán belül fel fogják állítani a határzárat.

forrás: M1, Híradó

The post Egy napon belül lezárhatják a szabolcsi határszakaszt appeared first on PolgárPortál.


Forrás:polgarportal.hu
Tovább a cikkre »