Egy nap alatt kétszer is egymásnak estek a migránsok Kiskunhalason

Dulakodás alakult ki a Kiskunhalasi Őrzött Szállás Kiskunhalas, Fazekas Mihály utcai objektumában csütörtök este egy algír és egy afgán idegenrendészeti őrizetes között. A verekedést kezdeményező 31 éves algír férfit – miután sérüléseit az egyik helyi egészségügyi intézményben ellátták – a rendőrség garázdaság megalapozott gyanúja miatt bűnügyi őrizetbe vette – írja a police.hu.

A Kiskunhalasi Menekültügyi Őrzött Befogadó Központ Kiskunhalas, Szegedi úti objektumában csütörtök késő este fordult verekedésbe egy vita 15-20 menekültügyi őrizetes között. Két pakisztáni migránst nyolc napon belül gyógyuló sérülésekkel kórházba szállítottak, egészségügyi ellátásukat követően visszakerültek a menekültügyi intézménybe.

A rendőrség az eseménnyel összefüggésben egy 31 éves szír és egy 26 éves pakisztáni férfit vett bűnügyi őrizetbe csoportos garázdaság megalapozott gyanúja miatt. A történtek vizsgálatát a rendőrség folytatja.

Mindkét esetben a helyszínen tartózkodó rendőrök és fegyveres biztonsági őrök választották szét és különítették el az illegális bevándorlókat. A verekedések során anyagi kár nem keletkezett. A rendőri fellépést követően az intézményekben néhány percen belül helyreállt a rend.

Kiskunhalas városában továbbra is rend van, a településen a rendőrség fenntartja a közrendet és a közbiztonságot.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »