Egy nap alatt két csempészkísérletet hiusítottak meg a tiszaújlaki határátkelőn

Szeptember 10-én Tiszaújlakon két csempészkísérletet is megakadályoztak a munkácsi határőregység alkalmazottai – számol be a Zakarpatszkij Korrespondent.

Először egy ukrán állampolgár érkezett a határátkelőhöz, aki Audi márkájú gépkocsijával Magyarországra tartott. A határőrök az autóban 40 csomag Lifa márkájú ukrán cigarettát véltek felfedezni. A határőrök az 514 hrivnya értékű csempészárut és a 33 ezer hrivnyára becsült járművet a törvény értelmében elkobozták.

Egy óra múlva ugyanazon az ellenőrzőponton a határőrök újabb csempészkísérletet akadályoztak meg. Egy Volkswagen Passat típusú autó felülvizsgálata során a határőrök 813 csomag zárjegy nélküli Compliment és 100 csomag Marlboro márkájú cigarettát találtak. A magyar állampolgárságú szabálysértő az üzemanyagtartályba rejtette a dohányárut. A 6500 hrivnya értékű cigarettát és a 30 ezer hrivnya értékű autót lefoglalták.

Mindkét esetben a csempészkísérleteket jegyzőkönyvezték.

Csatolt_cikkek: Olvasta már?:Több ezer hrvinyás cigarettafogások az ungvári határátkelőnCsempészcigaretta miatt vesztette el autóját egy ukrán férfiHatalmas cigarettafogás KárpátaljánRovatok: KékfényTelepülés: Ukrajna›Kárpátalja›Nagyszőlősi járás›TiszaújlakCímkék: cigarettacsempészet, Ukrán Állami Határszolgálat, kékfény, bűnügy, ukrán-magyar határ, Tiszaújlak, Ukrajna, ukrajnai hírekForrás: Kárpátinfo.net


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »