Egy muszlim, aki várja a harmadik zsidó templom felépülését?

A harmadik zsidó templommal illetve annak várható felépülésével kapcsolatban viszonylag kiszámítható gyakorisággal hallhatunk híreket. Egyesek így persze joggal tehetik fel a kérdést, hogy akkor minek írni vagy beszélni róla. Egész egyszerűen azért, mert ez egy viszonylag kézzel fogható és érdekes jele az időknek, már amennyiben helyesen értelmezzük Jézus, Dániel és Pál szavait, akik olyasmire utaltak, hogy az Antikrisztus a zsidók szent templomába fog beülni. (Lásd például: Dániel 11:31, Máté 24:15, ahol Jézus Dániel előbbi próféciáját idézi, 2. Thessalonika 2:4) Mivel a zsidók szent helyét, vagyis a jeruzsálemi nagytemplomot, a rómaiak Krisztus után 70-ben lerombolták, a vallásos zsidók azóta is várják a napot, amikor ismét áldozatot mutathatnak be a számukra szent épületben. Mivel Dániel arról is írt, hogy az Antikrisztus beszünteti majd ezt az áldozatbemutatást, annak valamikor el is kell kezdődnie mielőtt beszüntetheti.

Érdekes adalék a történethez, hogy a mai Templomdombon álló al-Aksza mecset felépítését elrendelő Omár kalifa, amikor Jeruzsálem 638-ban a fennhatósága alá került, felajánlotta a zsidóknak, hogy újjáépíti a templomot, ők azonban nem éltek a lehetőséggel, mondván, hogy a templomot majd az általuk várt messiás fogja felépíteni. Mivel ez 600 évvel Jézus halála után történt, a feladatot már csak egy hamis messiás végezheti el.

A múlt tapasztalatai alapján ilyen témájú cikkek esetében elengedhetetlen a disclaimer:  Jézus engesztelőáldozata óta semmilyen épületre vagy rituáléra – amelyek amúgy is az eljövendők előképei voltak csupán – nincs szükség, ahhoz, hogy valaki megbékéljen Istennel (Lásd: Zsidók: 9:9-15), hiszen „ama Magasságos nem kézzel csinált templomokban lakik” és „eljön az óra, és az most van, amikor az igazi imádói lélekben és igazságban imádják az Atyát, mert az Atya is ilyen imádókat keres magának” (Ap.Csel 7:48, János 4:23).

És akkor lássuk, hogy mire fel ez a sok hűhó. Semmiért vagy valamiért?

Az Israel Today a következőkről számolt be:

Adnan Oktar török vallási személyiség számos izraeli zsidó tisztségviselőt látott vendégül a Ramadán alatt és érdekes módon kifejezte lelkesedését a jeruzsálemi templom helyreállítását illetően.

Mr. Adnan Oktar, aki Törökországban széles körben ismert közvéleményt formáló személyiség, több rabbiból és politikusból álló küldöttséget fogadott a Ramadán végét ünneplő közösségi lakomára, az iftárra, amit június 22-én tartott Isztanbulban.

Rov Lipman rabbi, a Cionista Világszervezet vezetője és a muszlim, zsidó és keresztény vallások számos más képviselője is jelen volt az eseményen. Isztambuli látogatását követően Lipman rabbi elmondta, hogy örült a Törökországban tapasztalt barátságnak és jó szándékú áldásoknak, aminek eredményeként a Törökországról benne kialakult negatív kép teljesen megváltozott.

Adnan Oktar Izraelből érkezett vendégei élő televíziós műsorában is megjelentek és üdvözölték Mr. Oktár rendíthetetlen erőfeszítéseit a zsidóellenes hangulat felszámolására Törökországban. A programban fontos nyilatkozatok hangoztak el az izraeli-török kapcsolatokról, a térség békéjéről, de leginkább a muszlimok és zsidók közötti barátságról.

Adnan Oktár arról beszélt, hogy közel vannak a globális békének és nyugalomnak azok a napjai, amelyek lehetővé teszik, hogy Salamon Templomát és Palotáját újjáépíthessék.

A történész Ben Abrahamson Rabbi, aki a Szanhedrin konzultánsa az iszlámmal kapcsolatos ügyekben, kihangsúlyozta, hogy a Templom újjáépítése az egész emberiség számára nagyon jó fejlemény.

A török vendéglátó azt is megjegyezte, hogy a muszlimok, zsidók és keresztények számos közös értékkel rendelkeznek és a jelenlegi ellenállás Sátán húzása és az értelmes, szeretettel teli embereknek össze kell fogni a béke és szeretet támogatása érdekében.

Arra a kérdésre, hogy mit kellene tenni a muszlimok és zsidók közötti feszültség enyhítésére, azt felelte, hogy az izraeli és török kormányoknak nagyobb bátorságra van szükségük és nem szabad hagyni a médiában megjelenő, a szeretet nélkülöző cikkek vagy a szavazatvesztéstől való félelem befolyásolják őket.

Egyelőre ennyit lehet tudni erről az érdekes találkozóról. Talán a legérdekesebb elem ebben a rövid tudósításban a globális béke és a templom felépítése közötti összefüggés megemlítése, aminek kapcsán biztos másoknak is eszébe jut néhány idevágó bibliai prófécia…

Esetleg érdemes ezt a két régebbi cikket is el- vagy újraolvasni a témában:

Mit jelent a harmadik zsidó templom felépülése?

A harmadik zsidó templom máshol is felépülhet – Hol állt valójában az egykori szent templom?


Forrás:idokjelei.hu
Tovább a cikkre »