Egy munkanélküli, menedékjogért folyamodó egyiptomi kellett a magyar nőnek, hát itt van az eredménye

Egy munkanélküli, menedékjogért folyamodó egyiptomi kellett a magyar nőnek, hát itt van az eredménye

A 41 éves egyiptomi férfi sokat veszekedett magyar feleségével, aki válni akart tőle; 16 hónapos kisfiukat túszul ejtve elbarikádozta magát a házban. A gyerek megölésével fenyegetőzött, egy késsel meg is vágta, végül a rendőrök végeztek vele.

Az esetről a Cyprus-mail.com számolt be, rengeteg kérdőjellel.

A túsztárgyalás péntek este 7 óra körül kezdődött, miután a szomszédok riasztották a rendőröket a veszekedő házaspárra. A rendőrök hiába kopogtattak az egyiptomi férfi és 36 éves felesége lakása ajtaján. 10 óra körül a nő előkerült, egy kisboltba igyekezett; férje követni kezdte a kisfiúval a karján, de amikor a rendőrök megközelítették, hazarohant a gyerekkel és bezárkózott.

A nő figyelmeztetett, hogy a férfi a gyerek megölésére készülhet, ezért terrorelhárítók érkeztek a helyszínre, de túsztárgyalók mindhiába győzködték a férfit.

Szemtanúk szerint a férfi övet kötött a derekára, amelybe több kést is tűzött, a rendőrség szerint azért, hogy végezzen a gyerekkel. Tüzet gyújtott, kinyitotta a gázt, és Molotov-koktélokat dobált a lakás köré.

A füst miatt végül kinyitotta az ablakokat. A rendőrség próbálta kicsalogatni, de ő mindenáron a feleségével akart beszélni. A rendőrök válaszoltak: megoldható a dolog, de akkor üres kézzel kell kijönnie.

Reggel hat óra körül, eme disputa közben érte a halálos lövés a férfit a ciprusi hírügynökség szerint, amikor elvileg kinyitotta az ajtót, hogy átadja a Molotov-koktélokhoz használt felszerelését a rendőröknek. Egyelőre nem tudni, valóban a rendőrök győzték meg arról, hogy hagyja el a lakást.

Az egyenruhások szerint a férfi egy késsel állt a baba fölött, már az épületen kívül, amikor lelőtték. A rendőrök állítják, hogy addigra már minden más, lehetséges eszközzel megpróbálkoztak, és – itt jön némi zavar a képbe – öt gumilövedékkel is megpróbálták leteríteni, mielőtt éleslőszert vetettek volna be. A lakásban egyébként egy golyóálló mellényt is találtak. Arról a rendőrség nem beszélt bővebben, hol és hányszor találták el a férfit éles tölténnyel, azt sem tudni, miért volt erre szükség, ha már egyszer a férfi állítólag előjött a lakásból. Vizsgálat mindenesetre csak később, vasárnap indult az ügyben.

A kisfiú is súlyosan megsérült

„Nem volt más választásunk. Erről a gyermek sebe is tanúskodik, a vágás csak szerencsével kerülte el az ütőereket” – mondta a helyi rendőrfőnök.

A gyereket azóta 3 centi mély, 10 centi hosszú vágással ápolják egy gyermekkórházban,

de nem tudni, hogy sérült meg: a korábbi jelentések szerint a férfi akkor vágta meg a kezében tartott kisbabát, amikor a lövések eltalálták, a rendőrök verziója szerint éppen ők mentették meg a kisfiút, akit a férfi pont le akart szúrni. Olyan verzió is volt, hogy a gyerek már a kórházba tartott, amikor az apát lelőtték, de ezt a rendőrség cáfolta.

A kihallgatás alatt a magyar nő elmondta, sokat veszekedtek, és el is akart válni a férfitól, de az egyiptomi ebbe nem ment bele. A férfi három éve élt Cipruson, ezalatt vette el a magyar nőt. Egyébként munkanélküli volt, és politikai menedékjogért folyamodott, de elutasították.

(MNO)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »