Egy millió hrivnya értékű hamisított alkoholt foglaltak le

Az ukrajnai Odesszában a rendőrök 1 millió hrivnya értékű hamisított alkoholtartalmú italokat koboztak el – jelentette az odesszai rendőrkapitányság sajtóosztálya.

Ismert márkájú whisky, konyak és pezsgő hamisított italokat Odessza megyében értékesítették magánszemélyeknek, de szórakozóhelyeken is. Az italok ára lényegesen alacsonyabb volt, mint a piaci ára – tudatja a RIA Novosztyi ukrán hírportál.

A gazdaságvédelmi hatóság munkatársai megállapították hol tárolták a hamisított alkoholos italokat. A bíróság engedélye értelmében a gazdaságvédelmi rendőrök a megyei ügyészség alkalmazottaival együtt szankcionált házkutatást végeztek, mely során 2 ezer zárjegy nélküli ismert márkájú hamisított alkoholra bukkantak. A lefoglalt termékek teljes értéke elérte az 1 millió hrivnyát.

Az ügyben tart a vizsgálat. A rendőrök keresik a gyártásban és értékesítésben részt vett személyeket.

Korábban adtunk hírt arról, hogy pancsolt szesz pusztított Ukrajnában. Ukrajnában már több mint harmincan haltak meg pancsolt alkohol fogyasztása miatt.
Az élelmiszer-biztonsági állami hivatal tájékoztatása szerint hamisított szesz miatt egyedül Harkov megyében 23-an haltak meg, míg Donyeckben öten.

Ukrajnában 2014 óta jelentősen megemelték az alkohol jövedéki adóját, a gazdasági válság miatt így az emberek egyre többször nyúlnak a saját készítésű vagy az interneten fellelhető olcsó szeszes italokhoz.

Csatolt_cikkek: Olvasta már?Letartóztatták a halálos alkoholszurrogátum előállítóit UkrajnábanPancsolt szesz pusztít Ukrajnában, sok a halottTizenkilencen kaptak alkoholmérgezést Harkiv megyében, közülük tizenketten meghaltakBetiltották Kijevben az éjszakai alkoholárusítástRovatok: KékfényTelepülés: UkrajnaCímkék: hamisítás, Odessza, Ukrajna, bűncselekmény, alkohol, alkohol hamisításForrás: Kárpátinfo.net


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »