Egy megyében maradt a narancs riasztás

Viharok vonulnak végig az országon. Jelenleg a Szikszó-Makó vonaltól a keleti határig mindenütt felhőszakadás van: Sárospatak és Sátoraljaújhely környékén másodfokú a riasztás, mindenhol máshol elsőfokú. Az esők mellett heves zivatar is van, az ország keleti részein, a Gönc-Makó vonaltól keletre tart a vihar.

A nap előttünk álló részére az Országos Meteorológiai Szolgálat Borsod-Abaúj-Zemplén megyére adott ki narancs figyelmeztetést a felhőszakadások miatt, az ország összes többi részén pedig elsőfokú figyelmeztetés van életben. A narancs kód 50, az elsőfokú riasztás pedig 25-30 milliméternél több hirtelen lezúduló esőt jelent.

Az egész napos viharriasztás az Észak-Alföldön, Békés, Csongrád és Borsod-Abaúj-Zemplén megyében van életben, ott a heves zivatarokat kisebb valószínűséggel károkat okozó szél vagy jégeső kísérheti.

Heves és Borsod-Abaúj-Zemplén megyében azért is elsőfokú figyelmeztetés van életben, mert egy nap leforgása alatt 20 milliméternél több eső eshet.

Holnapra a viharok valószínűleg elmúlnak, keleten viszont felhőszakadások újra lehetnek: aznapra az Észak-Alföldre, Békés, Csongrád, Borsod-Abaúj-Zemplén és Heves megyére adtak ki elsőfokú figyelmeztetést a felhőszakadások miatt.

Szerző: VG Online


Forrás:vg.hu
Tovább a cikkre »