Egy másik lakást is megrohamozott a német rendőrség Chemnitzben

Egy másik lakást is megrohamozott a német rendőrség Chemnitzben

A német rendőrség kommandós alakulatai megrohamoztak vasárnap egy másik lakást is Chemnitzben az előző napi akciót követően, és őrizetbe vettek egy férfit a terrorizmussal gyanúsított és körözés alatt álló 22 éves szíriai Dzsaber al-Bakr utáni hajszával összefüggésben.

“Senki sem sérült meg, és senki nem lőtt. Egy férfit vettek őrizetbe, akit most kikérdeznek” – közölte Tom Berhardt, a szászországi tartományi bűnügyi hivatal szóvivője.

Bakr chemnitzi lakását a német rendőrség egy nagyszabású akció keretében rohamozta meg szombaton. A lakásban a hatóságok több száz gramm rendkívül veszélyes robbanóanyagot találtak, amelyet később megsemmisítettek. A Focus Online szerint az alkotmányvédelem már jó ideje megfigyelte Bakrt, akinek körözési fényképét közzétették a hatóságok és lakosság segítségét kérték az elfogásához.

Vasárnap reggel a rendőrség a Bakr utáni hajsza keretében előállította egy repülőgép utasát a berlini Tegel repülőtéren.

A férfi és a körözés alatt álló 22 éves szíriai közt “bizonyos hasonlóság” állt fenn – erősítette meg a légitársaság és a német szövetségi rendőrség. Arról azonban továbbra sincs biztos információ, hogy esetleg magáról a szíriairól van-e szó.

Szombat délután három embert vettek őrizetbe. Kettejüket időközben elengedték, az egyik férfit viszont azzal gyanúsítják, hogy kapcsolatban állt és bűntársa Bakrnak.

A dpa német hírügynökségnek nyilatkozó biztonsági tisztségviselők szerint a nyomok az Iszlám Államhoz vezetnek.

A Bild című német lap nyomozókra hivatkozva arról számolt be, hogy a 22 éves férfit az Iszlám Állam terroristái képezhették ki. Erre utal a lakásban talált robbanószer típusa is, amelyet a lap aceton-peroxidként (TATP) nevezett meg.

Egy, a Reuters brit hírügynökségnek nyilatkozó biztonsági forrás szerint egyes bizonyítékok arra utalnak, hogy a szíriainak iszlamista hajlamai vannak. “Ez azonban nem jelenti automatikusan azt, hogy az IÁ-ról beszélünk. Saját maga is radikalizálódhatott az interneten keresztül” – fejtette ki a forrás.

(MTI)

Korábban írtuk:

A repülőről szedtek le egy férfit a terrorelhárítók: "bizonyos hasonlóság" áll fenn közte és a chemnitzi bombagyáros között

Bombatámadást terveztek a szászországi Chemnitzben – menekültként jöttek, IÁ-hoz vezető nyomok


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »