Egy kormányrendelet milliárdos üzlethez juttathatja a Rogán-körhöz tartozó céget

A Lázár János alá tartozó Miniszterelnökség készítette elő az alábbi új jogszabályt, de végül a Rogán Antalhoz kötődő vállalkozás örülhetett a módosításoknak. Személyre szabva? (Semmi extra, csak a szokásos! – F. I.)

Hunguard: cél a bankszektor

Ismét megadatott a lehetőség a Hunguard Kft. számára, hogy két év alatt legalább huszonháromszorosára növelje árbevételét. Egy júniusban elfogadott, valamennyi pénzintézet informatikai átvizsgálását szabályozó kormányrendelet ugyanis olyan kritériumokat fogalmaz meg, melyeknek egyelőre csak a kormány kedvenc informatikai vállalata felel meg. Ez pedig éves szinten több milliárd forintos üzletet rejt. Szakemberek számos érdekességre felhívták figyelmünket a jogszabállyal kapcsolatban. Az állam többek között kötelezné az auditor cégeket, hogy működjenek együtt a hazai titkosszolgálatokkal, de felháborodást vált ki az is, hogy a kisebb hazai cégeknek esélyük sincs teljesíteni a jogszabály irreális kritériumait.

Újabb, ezúttal a teljes magyar bankszektort felölelő piacra vonulhat be a Rogán-körhöz tartozó Hunguard Kft. – tudta meg lapunk. A pénzpiacon egy június 23-án elfogadott és július 1-jétől már hatályos kormányrendelettel kerül gyakorlatilag monopolhelyzetbe a cég. A pénzügyi intézményekre, biztosítókra, befektetési vállalkozásokra és az árutőzsdei szolgáltatókra is kiterjedő rendelet egy sor új szabályban határozza meg a pénzintézetek informatikai rendszereinek biztonsági auditálására jogosult vállalatok körét. A cégek 2018. január 31-ig kérhetik a Magyar Nemzeti Banktól tanúsítási eljárásuk elkezdését, és az elvárásokat teljesítő, vagyis az informatikai auditra jogosult vállalatokról a jegybank jegyzéket vezet majd. Információink szerint a kormányrendeletet a Miniszterelnökség fogalmazta meg, a piaci értesülések szerint azonban Rogán Antal lobbizott mellette. A fideszes politikust sok szál fűzi a Hunguard Kft.-hez, legutóbb a vállalkozás a közműcégek auditálását szerezte meg egy másik jogszabály segítségével.

A folytatás, illetve a teljes további elérhetőségekkel ITT !

Forrás: mno.hu

sokkaljobb-kommentár: Haverok! Rokonok! Szomszédok! Mutyi, Hanta! Bármit elkövethet a Fidesz, egyre nő a népszerűsége! Nem létezik, hogy rádöbbenjen a magyar társadalom arra, hogy mit művelnek vele? Sodakrendű állampolgárok lettünk! Az eddig eltűnt rettenetes milliárdok ellenére újabb 91 milliárdot adnak a roma felzárkóztatásra. Tanfolyamok lesznek belőle, házak nem épülnek, a körletük rendbetétele, a szemét eltakarítása szóba se kerül. A pénz ugyanúgy pocsékba megy, mint az eddigi pénzek. Továbbra is következmények nélküli ország maradunk. Néhány hétig kedves választópolgárok leszünk, aztán jöhetnek a megszorítások és az újabb adók a nyakunkba.

Arról, hogy mindezek ellenére nő a Fidesz népszerűsége, az alfahír cikke ITT !  

Békéscsaba, 2016. augusztus 13.

F. I. – T. Z. 


Forrás:sokkaljobb.hu
Tovább a cikkre »