Egy kis ízelítő a közeljövő mindennapjaiból: muszlim-német tömegverekedés Szászországban

Egy kis ízelítő a közeljövő mindennapjaiból: muszlim-német tömegverekedés Szászországban

A mustáráról híres szászországi Bautzenben migránsok és helyiek közti tömegverekedésbe torkollott a szerda este. A kiérkező rendőrök végül viperával tettek rendet a betolakodók között.

A Junge Freiheit nevű jobboldali német hetilap úgy tudja, "menedékkérők" egy 20 fős csoportja verekedést provokált ki egy helyiekből álló 80 fős csoporttal. A megszállók általi provokációt megerősítette a kelet-németországi város rendőrsége is.

Hírdetés

A Spiegel szerint a verekedő helyiek persze "szélsőjobboldali arcok" voltak, akik saját rigmusaikat kiabálták a közel-keletiek irányába. A tömegverekedés tanúi szerint a helyiek és a migránsok a verekedésen túl üvegpalackokkal is dobálták egymást.

Száz rendőr próbált végül rendet tenni, ám a migránsok tovább tomboltak: üvegpalackokkal, falécekkel és egyéb tárgyakkal támadták rá a kékekre, akik paprikaspray-vel és viperával válaszoltak az erőszakra. A "menedékkérők" erre visszavonultak, és végigvonultak a bautzeni belvároson, kisebb német hazafias csoportok által követve.

A verekedés a "menekültek" szállása előtt kiújult, ám azt a rendőrség szinte azonnal kezelni tudta.

(Mandiner korrigálva)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »