Egy kis bátorítás a "gyászolóknak": emberölés miatt emeltek vádat egy feketét lepuffantó fehér rendőrnő ellen

Egy kis bátorítás a "gyászolóknak": emberölés miatt emeltek vádat egy feketét lepuffantó fehér rendőrnő ellen

Emberölés miatt emeltek vádat csütörtökön az ellen a fehér rendőrnő ellen, aki az egyesült államokbeli Oklahomában lelőtt egy néger férfit a múlt héten.

Az eset Tulsában történt péntek este, a néger autója lerobbant az út közepén, az arra járó rendőrök pedig megálltak kideríteni, mi történt. Amikor kiszálltak, a 40 éves Terence Crutcher állítólag agresszívan közeledett a rendőrökhöz, és nem követte a hatósági utasításokat. A lövést egy 42 éves rendőrnő, Betty Jo Shelby adta le azután, hogy a néger nem ereszkedett térdre, sőt az autójába nyúlt valamit keresve. Később kiderült, hogy Crutchernél nem volt fegyver.

Az áldozat családja és ügyvédje azt állítja, hogy egy hétfő délután nyilvánosságra hozott videofelvétel tanúsága szerint Crutcher keze a levegőben volt, amikor eldördült a lövés.

A rendőrség gyors fellépése ellentétben áll azzal, ahogy az észak-karolinai Charlotte-ban cselekedett, ahol ugyancsak hatósági intézkedés közben lőttek agyon egy fekete férfit kedden. A rendőrök azonban nem akarták kiadni az intézkedésről készült videofelvételeket, mire tiltakozások robbantak ki, és a négerek lángba borították a város utcáit.

Ennél az esetnél a rendőrök azért érkeztek egy háztömbhöz, hogy őrizetbe vegyenek egy körözött négert. Az intézkedő rendőrök beszámolójából kiderült, hogy a 43 éves Keith Lamont Scott nem volt azonos a körözött bűnözővel, ám amikor kiszállt az autójából, fegyver volt nála, és mivel azt hitték, közvetlen fenyegetést jelent, az egyik rendőr azonnal rálőtt.

(MTI nyomán)

Korábban írtuk: Könnygázt vetett be a rendőrség a charlotte-i négerek ellen – azt mondják, már békésebbek a demonstrációk

Megesik az ilyesmi: összekeverte a rendőr a pisztolyt a sokkolóval – eggyel csökkent a négerbűnözők száma

Fehérgyilkos feketék és médiahátszél – A zsidó-néger koalíció múltja és jelene


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »