Egy hétig gyalogolnak

Egy hétig gyalogolnak

Reggel indultak útnak a Szent Márton zarándoklat résztvevői a Pannonhalmi Főapátságból Szombathelyre. Egy hétig gyalogolnak, és napi 25 kilométert tesznek meg. Az útnak 75-en vágtak neki.

A konventmise után indultak el a zarándokok a Pannonhalmi Főapátságból egyhetes gyalogos útjukra Szombathelyig. „Bakonyszentlászló az első állomás, a bakonybéli bencés közösség lát minket vendégül, innen Attyapuszta felé fordulunk a kármelitáknak a zarándokházában fogunk megszállni, majd Mihályháza, Celldömölk, ami szintén egy bencés búcsújáróhely érintésével Sárváron keresztül érkezünk Szombathelyre” – mondta Boros Zoltán, a Szent Márton zarándoklat vezetője.

A tervek szerint körülbelül 25 kilométert tesznek meg egy nap. A résztvevők azt mondják, a gyaloglás fizikailag fárasztó, de az út teljes lelki feltöltődést jelent. „Mindenképpen valamilyen spirituális lelki  töltéssel vágunk neki az útnak, mindenki más okok miatt kelt útra. Ezt a zarándoklatot mindenki valamilyen élménynek szánja, egyrészt spirituális élménynek, másrészt fizikainak. De ez csak ez egyik oldal, a másik oldal, hogy fel lehet ajánlani ezt családjainkért, barátainkért, közösségeinkért, fel lehet ajánlani gyógyulásért, és csak egyszerűen az, hogy közösségben vagyunk és együtt gyaloglunk, önmagában is élmény lehet” – fogalmazott Boros Zoltán.

Közösségben vagyunk. A pannonhalmiak ezt választották a Szent Márton-év jelmondatának, a zarándokút is ezt az egységet jelképezi. 75-en vágtak neki az egyhetes útnak. A zarándokok a gyaloglás alatt Szent Márton életútjával is ismerkednek, de arra is példákat kapnak, hogy hogyan követhető a szent példája a 21. században.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »