Egy győzelemmel a legjobb 16 között a válogatott

Egy győzelemmel a legjobb 16 között a válogatott

Komolyabb Fiola Attila sérülése, ezért a Puskás Akadémia védője a csoportmeccseken már nem valószínű, hogy pályára lép. Elek Ákos viszont ott lehet a 18 órakor kezdődő Izland elleni második csoportmérkőzésen, ahol egy győzelemmel a legjobb 16 közé juthat a magyar labdarúgó-válogatott.

Az Ausztria elleni 2:0-s győzelem és a dicsőséges visszatérés a világ futballtérképére már a múlt. A játékosok viszont örülnek a magyar futball-láznak.

„Szerintem az egészben a legszebb az, hogy az otthonról kapott videókból és fényképekről jól látszik: végre a futball, és nem más sportág miatt ünnepeltek a magyarok. Hatalmas erőt adtak nekünk az otthoni és a helyszínen szurkoló drukkerek is. Öröm volt látni, hogy végre magyar mezben ültek a kivetítők előtt, és nem valamelyik külföldi csapat szerelésében. Számunkra ez a legnagyobb siker!” – hangsúlyozta Szalai Ádám.

A játékosok szombaton Izland ellen fokozhatják a magyar futballhangulatot. A szigetországiak ellen azonban a szövetségi kapitány szerint teljesen más stílusú játékra lesz szükség, mint ami az osztrákok ellen sikerre vezetett. Izland egy 1:1-es döntetlennel kezdett Portugália ellen.

„Számomra nem volt meglepetés Izland jó rajtja az Európa-bajnokságon. Ellenük teljesen más mérkőzésünk lesz, mint Ausztria ellen volt. Ők 4-4-2-t játszanak, sok olyan játékossal, akik komoly nemzetközi rutinnal rendelkeznek. Szóval felállásban és taktikában is más lesz a következő mérkőzésünk” – fogalmazott Bernd Storck, a magyar válogatott szövetségi kapitánya.

A magyar és az izlandi válogatott legutóbbi két tétmérkőzését, a 2004-2005-ös világbajnoki selejtező-sorozatban egyaránt a magyar csapat nyerte. Oda-vissza 3:2-re. Legutóbb 2011-ben, felkészülési mérkőzésen találkozott a két együttes, amikor a magyar válogatott 4:0-ra győzött. Akkor Dzsudzsák és Elek Ákos is bevette az Izlandi kaput.

„Emlékszem arra a mérkőzésre, az egy felkészülési mérkőzés volt, a svédekkel játszottunk utánuk. És egy kicsit mindenki értetlenül állt az előtt, hogy miért ilyen gyenge ellenfelet választottunk. Azóta azért elég nagyot fordult a világ mind a két válogatottal” – nyilatkozta Elek Ákos.

Elek Ákos térdsérülése rendbe jött, és várhatóan szerephez is jut majd Izland ellen. Mint ahogy teljes értékű edzésmunkát végez Lovrencsics Gergő is, ami azért lehet fontos, mert elképzelhető, hogy ő fogja helyettesíteni az osztrákok ellen megsérült Fiola Attilát a védelem jobb oldalán. Az Izland–Magyarország összecsapás szombaton 18 órakor kezdődik Marseille-ben. A találkozót várhatóan mintegy 15 ezer magyar drukker tekinti meg a helyszínen.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »