Egy gyanúsítottat agyonlőttek, két társa szökésben

Egy gyanúsítottat agyonlőttek, két társa szökésben

Rendőrökre lőttek rá Brüsszelben, az egyenruhások a tavaly novemberi párizsi merényletekkel összefüggésben razziáztak volna egy lakásban.

Egy halott, négy sérült és két szökésben lévő gyanúsított a francia–belga közös belügyi akció eddigi mérlege, számolt be a Hír TV munkatársa este kilenc órakor Brüsszelből. Azokat a gyanúsítottakat keresték a hatóságok, aki kapcsolatba hozhatók a novemberi párizsi terrortámadással.

Mint az kiderült, a rendőrök nem számítottak ekkora ellenállásra, csak a szokásos golyóállómellényt viselték, de például a speciális erők segítségét nem kérték a házkutatásokhoz. Tulajdonképpen, amikor be akartak menni az egyik lakásba, azonnal tüzet nyitottak rájuk, így az ajtón keresztül érték a lövések az egyenruhásokat. Ezt követően a gyanúsítottak elmenekültek – egyiküket egy közeli kertben lőtték agyon. Két társa továbbra is szökésben van, így a hajtóvadászat még nem ért véget – tette hozzá Arató László.

A halott férfi személyazonosságáról egyelőre nem adott tájékoztatást a rendőrség. A hatóságok a környéket kiürítették, kora estig a lakosok egy része még nem térhetett vissza az otthonába. Brüsszel utcáin érezhetően nagyobb a rendőri jelenlét, a város fölött pedig rendőségi helikopterek köröznek.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »