Egy gyanús külsejű fickó ólalálkodott az amszterdami repülőtéren

MTI nyomán

– Valaki betelefonált, hogy egy gyanús külsejű fickó ólalálkodik a XXI. utcában
– Épp a tetthelyen kaptuk el!

A holland katonai rendőrség kedd éjjel őrizetbe vett az amszterdami Schiphol repülőtéren egy – a megfogalmazása szerint – “gyanús helyzetben” lévő férfit, és vizsgálódni kezdett a repülőtéren, melynek egy részét ki is ürítette, robbanószerkezet után kutatva. Négy óra elteltével, szerda hajnalban feloldották a rendkívüli biztonsági zárlatot, a gyanú vaklármának bizonyult. 
 
A rendőrség szóvivőjének közlése szerint a hatósági ellenőrzés főként a repülőtér főterminálja előtti buszmegállók területén folyt. A szóvivő nem tért ki arra, hogy mi volt az a gyanús helyzet, amely az őrizetbe vételhez vezetett, és nem fedett fel semmit a gyanúsított kilétéről sem.
    
Az akció lefújása után a szóvivő közölte, hogy semmilyen veszélyes anyagot nem találtak az őrizetbe vett férfinál, sem pedig annak poggyászában. Ennek ellenére az illetőt továbbra is vizsgálati fogságban tartják. 
    
A szerdára virradó éjszakán történtek nemigen okoztak fennakadást a repülőtér légi forgalmában. 
    
Hollandiában magas a biztonsági készültség a múlt hónapban Brüsszelben elkövetett terrorista merényletek óta, melyek egyike repülőtéren történt.
 
 


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »