Egy globalista tüntetés margójára

Egy nagyon jó írást találtam a facebook-on, gondoltam megosztom:

Hírdetés

“Az elmúlt napokban globalisták tüntettek a globalizmus zászlaja alatt, a kormány ellen.
Eddig rendben.
Az akciót támogatta az EU és az USA.
Ezt is értem.
A kormány lop, csal, hazudik, és nem kell már újabb adó.
Teljesen tiszta a kép, így is van!
Csakhogy!
Ha Németországban, ahová a bölcsészeink járnak gyermeket felvigyázni, vagy Írországban, ahol a mérnökeink mosogatnak, megemelik 700 Ft-nyi adóvonzattal az internet szolgáltatás árát, a német és ír emberek egyszerűen meg sem érzik.
Vajon mért van ez így, kérdezhetnénk némi szándékolt tudatlansággal…
Ó, hát ennek egyszerű oka van! Mert, például, nem ugyanaz az életszínvonaluk, mint nekünk. Hozzánk képest kurva sokat keresnek.
Vajon hogy lehet ez?
Hát az meg úgy lehet, hogy az elmúlt 24 évben minden nagyvállalatra rátették a kezüket a posztkommunista országokban.
Nézzünk egy példát! 1993-tól a Deutsche Telekom szolid következetességgel felvásárolta a Matáv részvények többségi tulajdonát, majd még többet, miközben további más kommunikációs cégeket is magába olvasztva, terjeszkedni kezdett Közép-Kelet-Európában. Ez olyan jól sikerült neki, hogy hamarosan abszolút piacvezetővé vált, mondhatni azt csinált, amit akart.
Úgy emelt árakat, úgy korlátozott szolgáltatásokat, úgy manipulált árversenyt, ahogy csak kedve tartotta.
Ekkorra persze már nemhogy magyar tulajdonú, de még csak magyar többségi tulajdonú távközlési cég sem volt az országban.
(Ugyanez játszódott le a szolgáltatóipar és a termelőipar minden szegmensében, de most nézzük csak az internet-szolgáltatást!)
Mondanom sem kell, hogy mindez a szocialista kormányok idejére tehető bekebelezési manőver volt. De esett belőle a fideszes időkre is.
Tehát minden politikus, aki ma balos ellenzéki, vagy jobbos kormánypárti, érintve volt benne. Nyilván ennek törvényi hátterét nem ingyen teremtették meg, jócskán csurrant-cseppent belőle mindnek.
Na, és akkor mára kialakult a mai helyzet. A Telekom megkeresi a maga extraprofitját, aminek majdnem 100%-át kiviszi az országból.
Hát hova viszi ez a cudar?
Naná, hogy Németországba! Minek következtében a német életszínvonal él és virágzik.
A hülye birka meg, kimegy tüntetni azok társaságában, akik a Matávot eladták bagóért, azok ellen, akik szintén benne voltak az eladásban. És közben egy percig nem gondolkodik el azon, hogy „Hohó, hát mennyi internetszolgáltató van már Magyarországon! Hogy lehet, hogy egy se magyar?”.
Hát kérem, ez úgy lehet, ahogy az élelmünk se magyar, a ruhánk se magyar, az energiánk se magyar, és még sorolhatnám.
Na de a hülye birka csak azért is kimegy a kormány ellen tüntetni, mert az meg akarja lopni őt havi 700 Ft-tal! De a szolgáltató ellen eszébe sincs tüntetni, mert az pontokért ad neki új mobilt kétévente! Igaz, hogy a számára kedvező feltételű szerződéssel, és két éves röghöz kötéssel, de ki nézi ezt, amikor már aznap este villoghat a betépett kurváknak a romkocsmában az új iPhone-nal?
No, már most! A Fidesz kormány, ugye, egyre-másra köti a stratégiai partnerségi megállapodásokat. A balosok meg kimaradnak a buliból. A jó kis lobbi pénzekből, meg az igazgatósági tagságokból. Ami azért jól jön, amikor épp 4 éves parkoló pályára kerülnek. Hát, naná, hogy minden lehetőséget megragadnak a visszatérésre!
Aki pedig nem hiszi, hogy ez a tüntetés a hamvaiból (nem a deejay) feltámadt új baloldal kreálmánya, annak csak azt tudom mondani: ennyi embert ilyen szervezettséggel, ilyen technikai hátérrel egy helyre összpontosítani civil kezdeményezéssel lehetetlenség. Ugyanez vonatkozik a Békemenet birkáira is, de most nem ők vannak terítéken.
Nem tudom ennél szájbarágósabban bizonyítani nektek, hogy jó lenne elkezdeni kissé eltávolodni ettől a szánalmas adótól, és a bigger picture-t nézni egy picikét! Higgyétek el, ettől nem lesztek se fideszesek, se megalkuvók!
(VBT)”


Forrás:emberiseg.hu
Tovább a cikkre »