Egy film, melyben a múlt tévedései eltüntetik a jelen hibáit

Egy film, melyben a múlt tévedései eltüntetik a jelen hibáit

Derek Zoolander és fanatikusan jóképű barátai tizenöt év(!) távollét után visszatérnek a divat világába, hogy lesöpörjék a kifutón és a vörös szőnyegen időközben uralomra tört bizarr és veszélyes figurákat. Persze közben – az arra fogékonyak – önfeledten röhöghetnek a modelleken, a fogyasztói társadalmon és persze saját magunkon is. Ám, a legfontosabb: Penélope Cruz még mindig egy bomba nő!!!444négynégynégy
 

A magyar mozikba csütörtökön kerülő Zoolander 2. első néhány percét amúgy minden jóérzésű embernek tudom ajánlani, ugyanis a film első kockáin végre szitává lövik Justin Biebert – s még a haláltusájának is a szemtanúi lehetünk. Na, ugye!?

Aztán persze, ahogy az már lenni szokott, érkezik a hideg zuhany is, hiszen a híradóból kiderül, az érettségire készülő amerikai diákok mindössze 2 (azaz kettő) százaléka ismeri Derek Zoolander (Ben Stiller) nevét. A hírolvasó szerint ez a kimutatás bizonyítja, hogy öregszünk.

Bármi is legyen a magyarázat, de az kétségtelen, hogy Ben Stiller első Zoolander filmje bizony 2001-ben került a mozikba…

Azóta sok minden történt a világ egykori legjobb férfi modelljével, például tragikus körülmények között elhunyt a sokak által megkedvelt (khmmm!!) felesége, Matilda (Christine Taylor), illetve hősünk bizonyos hiányosságai miatt a gyámhatóság pedig elvette tőle fiát, Derek Jr.-t (Cyrus Arnold). A családi tragédiákon túl még jó barátjával, Hansel McDonalddal (Owen Wilson) is megromlott a viszonya, így Derek a remeterákok magányát választotta.

Az egyetlen öröm az ürömben, hogy legalább Jacobim Mugatu (Will Ferrel) a világtól elzárva dekkol a divatbörtönben (de persze ki fog onnan szabadulni…).

Zoolander önsajnálatának Billy Zane vet véget, és Rómába invitálja Hansellel együtt, hogy végre megtalálják saját magukat, és nem utolsó sorban Derek Jr.-nak végre újra legyen apja.

Ám a családegyesítés tervét sajnos keresztül húzza egy titokzatos összeesküvés, és még az eredeti szupermodell vérvonala is veszélybe kerül az olasz fővárosban. A helyzeten az sem segít, hogy Kiefer Sutherland szerelmi válságba kerül, valamint, hogy Sting elárulja, többet bír mint 10 órát egyhuzamban.

Az “intelligencia génjének hiányában” szenvedő(?) férfiúk segítségére siet viszont a gyönyörű Interpol ügynök, Valentina Valencia (Penélope Cruz), aki a szó szoros értelmében, tűzön-vízen át kitart a páros mellett, hogy aztán végül megküzdjön Milla Jovovich-csal (ennyi spoiler belefér – sőt!).

(Csak zárójelben teszem hozzá, az Oscar-díjas spanyol szépség, Penélope Cruz 1974-es születésű, úgy tessék figyelni a játékát).

Szóval, a Zoolander 2. pont annyit fog adni, amennyit várunk tőle. Ha úgy akarjuk, másfél órát nevethetünk, vagy másfél órán keresztül bosszankodhatunk azért, hogy pénzt áldoztunk a filmre.

Ám, ha az előbbi esetet választjuk, vigyünk magunkkal egy érettségi előtt álló barátunkat, és mutassuk meg neki a végső tanulságot:

régen minden jobb volt!


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »