Egy fiatalember lepte meg Orbán Viktort Stuttgartban

Orbán Viktor és kísérete éppen egy stuttgarti étteremben vacsorázott, amikor egy kovásznai fiatalember meglepte az asztaltársaságot. A közös fényképezésről videofelvétel is készült, amit a miniszterelnök a Facebookon osztott meg.

A kormányfő és társasága éppen a stuttgarti tévétorony éttermében vacsorázott, amikor egy fiatalember lépett az asztalukhoz, és közös fotót kért a miniszterelnökkel és Deutsch Tamással.

A videóból kiderül, hogy a férfi egy kovásznai magyar, aki a Bosch mérnöke, és háromhetes stuttgarti útjának első napját tölti a városban. Orbán Viktor válasza: „Erős  kezdés.”

Helmut Kohl kedden fogadja házában Orbánt, akit Aggodalom Európáért című könyvének magyar nyelvű előszavában a barátjának nevez. Az esemény miatt több német lap is foglalkozott Magyarországgal hétfőn, például a Die Welt szerint Kohl csinál politikát az Orbán-látogatásból.

A tervezett találkozó időpontjában baloldali radikálisok szerveznek tüntetést Helmut Kohl házához.

Orbán egyébként nem egyedül indult Németországba, vele tartott Balog Zoltán és Deutsch Tamás is, utóbbi miatt még egy szóviccet is megengedett magának a magyar miniszterelnök.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »