Egy „fél” csapat is indul a kézilabda-bajnokságban

Női és férfi fronton is dübörög a rájátszás, azonban azt eddig nem tudtuk, hogy a 2016-17-es szezonnak hogyan vágnak neki a csapatok. A döntés megszületett.

A Nemzeti Sport arról ír, hogy többféle és fajta elképzelés született, míg végül konszenzusos eredményre jutottak a felek, amire hétfőn a szövetség elnöksége is áldását adta. A szövetségi kapitányok személyéről még nem döntöttek.

„Tizennégy klub indul az NB I-ben, körmérkőzéses rendszerben, a hölgyeknél rájátszás nélkül, a férfiaknál viszont még nem dőlt el, hogy esetleg lesz-e bajnoki döntő. A nőknél így nem lesz kieső, ketten feljutnak a másodosztályból. – mondta Novák András, a szövetség főtitkára. – Emellett a juniorválogatott minden csapattal megmérkőzik egyszer Balatonbogláron, kvázi hazai pályán, de ezeknek a találkozóknak az eredményei nem számítanának bele a bajnokságba. A juniorok így többet készülhetnek, jobban fejlődhetnek, elvégre a lányoknál például a mostani csapat adja majd a 2018-as hazai U20-as világbajnokságon szereplő válogatott gerincét. A szövetség számára az volt a fontos, hogy az utóbbi évek rengeteg változtatása után stabil rendszert fogadjon el a sportág. A létszámemelés mellett szól, hogy így több lehetőség jut a magyar játékosoknak, és ennek érdekében továbbra is tervben van a légiósok számának ésszerű keretek közé szorítása, amiről május közepéig szintén döntés születhet.”

Reménykedő Kisvárda

A lap szerint kérdéses, hogy az NB I/B Nyugati csoportját vezető Szekszárdi FGKC vállalja-e az NB I-es indulást. Ez azért érdekes, mert a Keleti csoport második helyére hajtó Kisvárdai KC honlapján már megjelent egy ilyen felirat, ami arra enged következtetni, hogy a szabolcsi város csapata a legmagasabb osztályba igyekszik: „Meg kell őrizni a dobogó második helyét, és akkor szervusz, NB I!”


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »